Şırnak'ın İdil İlçesi'nde daha önce bir kısmı tahrip edilen İdil Anadolu Lisesi, PKK'lı teröristler tarafından ikinci kez ateşe verildi. 

İdil İlçesi'nde, hendek ve barikatların bulunduğu Turgut Özal Mahallesi'nde, daha önce 2 okul ile birlikte ateşe verilerek tahrip edilen İdil Anadolu Lisesi, bugün PKK'lılar tarafından ikinci kez ateşe verildi.

Bu sabah saatlerinde okul binasına gelen silahlı bir grup terörist, okuldaki sınıflara molotof kokteyli ile saldırarak binayı yeniden ateşe verdi. Mahalledeki, patlayıcı tuzaklanmış hendek ve barikatlar nedeniyle yangının çıktığı okula, itfaiye ve güvenlik güçleri uzun süre müdahale edemedi. İtfaiye ekipleri yakın bölgede alevlere müdahale etmek için bekliyor.

PKK'LILAR KÖY OKULUNU HAVAYA UÇURDU

İdil İlçesi'ne 2 kilometre uzaklıktaki Dirsekli Köyü'nde, bugün saat 15.30'da Dirsekli İlk Okulu'nun kazan dairesine PKK'lı teröristlerin daha önce yerleştirdiği patlayıcıyı uzaktan kumanda ile patlattı. Okulların tatil olmasına karşın oyun oynamak için okulun bahçesinde toplanan çok sayıda çocuk panik içinde evlerine kaçıştı.

Şans eseri ölen ve yaralanan kimsenin olmadığı patlamada okul binasının bir bölümünü duvarları yıkıldı, çatı uçtu, elektrik trafosu da kullanılmaz hale geldi.