Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonlar sırasında bölgeden tahliye edilenler, ifadelerinde, PKK'lı teröristlerin kendilerine uyguladığı baskı ve şiddeti anlattı.

OPERASYON TAMAMLANDI

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahalleleri ile Gazi Caddesi'nin bir bölümünde terör örgütü PKK mensuplarının yakalanması, kamu düzeninin sağlanması, barikatların kaldırılması, çukurların kapatılması ve patlayıcıların imhası için 28 Kasım'da başlatılan "Bayrak-12 Sur Müşterek Özel Birlik Operasyonu" tamamlandı.

EVİNDEN AYRILMASINA İZİN VERMEDİLER

Sur ilçesinde operasyonlar sürerken, bazı vatandaşların bulundukları mahalleden çıkma talebi üzerine güvenlik güçlerince bölgeden tahliye edilenlerden A.Ö, emniyetteki ifadesinde, ilçedeki evinden ayrılmak istemesine rağmen terör örgütü mensuplarının buna izin vermediğini iddia etti.

"KAPIMIZI BALYOZLA KIRARAK EVE GİRDİLER"

A.Ö, operasyonun ilk günlerinde evini terk etmek istemediğini, daha sonra eşiyle bölgeden ayrılmak istediğini ancak bunun mümkün olmadığını savunarak, "A.K. isimli terörist, birkaç kişi ile 03.00 sıralarında kapımı çaldı. Teröristler açmadığım için kapımızı balyozla kırarak zorla evimize girdiler. Rızam olmadığı halde yaklaşık 2 ay boyunca evimin her odasında gruplar halinde yatıp kalktılar" dedi.

ÇOCUKLARIN ZORLA ÖRGÜTE TESLİM EDİLDİĞİ İDDİASI

Tahliye olanlardan Y.B. ise Sur ilçesinde örgüt üyelerine F.K. isimli kadının yemek konusunda destek sunduğunu anlatarak, söz konusu kadının küçük yaştaki çocukları örgüt üyelerine zorla teslim ederek, çocukların teröristlerin kurduğu mevzilerde nöbet tutmak için gönderildiğini öne sürdü.

E.Ö. de ilçedeki teröristlerden kaçmak isterken terör örgütü mensubu C.T. tarafından bacağından vurulduğunu ileri sürerek, yaralı olduğu için bölgeden çıkamadığını savundu.

SİGORTALI İŞ VAADİ

Tahliye edilenlerden B.Ö, teröristlerin, sigortalı iş vaadiyle kendisini kandırdığını iddia etti.

Pişman olduğunu ve bölgeden çıkmak istediğini söylediğinde teröristlerin izin vermediğini dile getiren B.Ö, ifadesinde şunları kaydetti:

"Çatışma bölgesinden çıkabilmem için ailemden bir kişiyi onlara teslim etmem istendi. Aksi halde bölgeden çıkmama izin vermeyeceklerini söylediler. Ben de aileme zarar gelmemesi ve onları terör örgütünden korumak için bölgede mecburen kaldım. Benim gibi bölgede bulunan ve örgüt adına faaliyet yürüten C.A'ya da sigortalı iş vaadi yapıldığını öğrendim. Örgüt üyeleri, eşi cezaevinde olan R.T'yi de maddi destek verecekleri vaadiyle kandırarak ilçeye getirmişti."