Peşmerge güçleri, DAİŞ'in işgali altındaki Sincar'da bu sabah başlatılan büyük operasyonda ilerleme kaydediyor. 7 bin 500 peşmergenin katıldığı dev operasyona fiilen destek verdiğini iddia eden PKK terör örgütü ve medyası rezil oldu. Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver, "Şengal operasyonuna sadece Peşmerge katılıyor. Kürdistan hükümetine bağlı olanların dışındaki hiçbir güç buna dahil olamaz" açıklaması yaptı.

Bu sabah saatlerinde 7 bin 500 peşmergenin katılımı ve Mesud Barzani'nin emriyle Sincar'ı DAİŞ'ten Kurtarma Operasyonu başlatıldı.

DAİŞ'i, Sincar ilçe merkezinden temizlemek amacıyla düzenlenen operasyonda, koalisyon güçlerine ait savaş uçakları da hava saldırısıyla Peşmerge güçlerine destek veriyor.

Operasyon kapsamında DAİŞ militanlarının bulunduğu ilçe merkezi havadan ve karadan bombalanıyor. Sincar'ın yanı sıra Telafer'in de hava saldırısıyla bombalandığı ifade edildi.

PKK ve MEDYASI REZİL OLDU

7 bin 500 peşmergenin katıldığı Sincar operasyonu için örgüt üyelerine çağrı yapan PKK yöneticileri, beklediği karşılığı alamayınca kendisine yakın medya organlarından ve sosyal medyadan gerçek dışı haberler paylaşmaya başladı.

Peşmergelerin operasyondaki başarısını PKK'lı teröristlere bağlayan sosyal medya kullanıcıları tepkiyle karşılaştı.

PKK MEDYASINA GÖRE, PKK'LI TERÖRİSTLER SİNCAR'IN DOĞUSU VE BATISINI ELE GEÇİRDİ

PKK'nın yayın organı olarak bilinen ANF'de yer alan habere göre, operasyonu HPG ve YPJ başlattı ve Kızılkent hattı üzerinden bulunan yolu denetime altına aldı.

"Gerilla"ların Sincar şehir merkezinin batı ve doğu tarafını kuşatmaya aldığını iddia eden ANF, sosyal medya kullanıcıları tarafından ti'ye alındı.