PKK'nın medya yapılanması operasyon bölgelerine gazeteci görüntüsünde girerek polis ve askerin yakın plan görüntülerini çekip terör örgütüne servis ettikleri ortaya çıktı.

 PKK terör örgütünün suikast ve saldırı düzenleyeceği güvenlik güçlerini, kendisine bağlı; DİHA, ANF, Mednuçe TV, ÖzgürGün Tv gibi medya platformlarında çalışan sözde gazetecilerle belirlediği ortaya çıktı.


 
Buna göre, PKK terör örgütünün suikast planları şöyle işliyor:
 
HEDEF LİSTESİNDEKİLERİN EŞ VE ÇOCUKLARININ BİLGİLERİ KCK’DA
 
PKK’ya karşı operasyonlar sürerken, operasyon bölgesine giren sözde basın mensupları kameralar ve fotoğraf makineleriyle operasyonda aktif olarak görev yapan güvenlik güçlerinin görüntülerini çekiyorlar. Daha sonra bu görüntüler terör örgütüne teslim ediliyor, PKK terör örgütü kendisine bağlı olarak çalışan sözde basın mensuplarının elde ettiği görüntüler üzerinden kendisine bir hedef listesi oluşturuyor. Hedef listesi oluşturulurken görüntülerdeki polis ya da askerlerin isimleri, ev adresleri, eşlerinin ve çocuklarının bilgileri de PKK'nın şehir yapılanması KCK tarafından elde ediliyor. Hedef listesi, ‘suikast ve sosyal medyada hedef alınacaklar’ iki kategoriye ayrılıyor.
 
SUİKAST LİSTESİ
 
Suikast listesindeki polis ve askerler günlerce takip edilip zayıf bir anlarında örneğin uyurken, sabah evinden çıkıp arabasına binerken PKK terör örgütü tarafından şehit ediliyor  ya da ağır yaralanıyor.


 
SOSYAL MEDYADA HEDEF ALINACAKLAR LİSTESİ
 
Sosyal medyada hedef alınacaklar listesinde olan polis ve askerlerin görüntüleri de PKK'ya bağlı sosyal medya hesaplarından yayılıp hedef haline getiriliyor.

 SİLVAN'DA NELER YAŞANDI
 
Önceki gün Diyarbakır Silvan’da aynı planı uygulamaya koymaya çalışan PKK’ya çalışan sözde gazeteciler gözaltına alındı. Polis güçlerinin Silvan'da terör örgütüne karşı operasyon yaptığı sırada bölgeye gelen PKK medyasına mensup DİHA ve ÖzgürGün TV kameramanı ile muhabirleri güvenlik güçlerini görüntülemeye başladı. DİHA muhabir-kameramanı Serhat Yüce ve ÖzgürGündem TV muhabir-kameramanı Murat Demir’i bölgeden uzaklaşmaları için uyaran polisin uyarısını dikkate almayan sözde gazeteci güvenlik güçlerinin görüntülerini ısrarla çekmeye devam etti. Uyarılara rağmen operasyon bölgesini terk etmeyen ve özellikle polislerin görüntülerini çeken iki terör örgütü sempatizanı göz altına alındı.