Teröristlere ölümcül darbe için hazırlıklar tamam. Bölge halkı da şimdiden göçe başladı.

Güneydoğu’da 12 ilçede başlattığı hendek terörüyle hem büyük bir askeri yenilgi alan, hem de halkın tepkisini çeken terör örgütü PKK son kozunu oynamaya hazırlanıyor. Çöküş sürecini tersine çevirmek için 21 Mart’taki Nevruz’da ‘Kalkışma Planı’nı hayata geçirmeyi planlayan örgüt, 19 bin teröristle 'Bahar savaşı' başlatacak.

Irak, Suriye ve İran’daki teröristleriyle Türkiye’ye karşı topyekün savaşa hazırlanan PKK, son kozunu oynuyor. Uzmanlar, hendekle başlayan askeri yenilginin ardından bölgedeki tabanını kaybeden PKK’nın 35 yıl sonra fiili olarak çökebileceğine işaret ediyor.

İKİ ESKİ SENARYO

80 ve 90’lı yıllarda  dağda gerilla savaşı yürüten, son yıllarda ise hendeklerle şehir savaşına yönelen ama bunda da başarısız olan PKK konsept değiştirdi. Bu defa hem şehir hem kırsal savaşı, hem de canlı bomba eylemlerini 81 ilde aynı anda yürütecek PKK, Hakkari, Şırnak ve Mardin’i terör eylemlerinin merkezi olarak seçti.

Irak ve Suriye’deki örgüt kamplarına yakınlığı ve dağlık bölgeden geçişlerin kolaylığı nedeniyle PKK’nın hedefi Hakkari Yüksekova, Mardin Nusaybin ve Şırnak kent merkezi. Bu üç şehirde Irak, İran ve Suriye’den gelen yaklaşık 11 bin teröristle saldırmayı planlayan PKK, Türkiye içindeki yandaşları ve diğer terör örgütleri DHKPC, MLKP ve TKPML-TİKKO gibi örgütlerle birlikte 8 bin kişiyle 81 ilde korsan gösteri, hendek, barikatlı terör, canlı bombalı ve bomba yüklü araçlarla saldırı düzenlemeyi planlıyor.

AMAÇLARI TÜRKİYE'Yİ OYALAMAK

Yetkililere göre, PKK'nın son kalkışma planı kendisini topyekun imha ettirecek bir adım. Peki ama hendek terörüyle dört ilçede 1200 kayıp veren ve halktan büyük tepki gören PKK şimdi niye topyekun imha olabileceği bir kalkışmaya hazırlanıyor. Uzmanlara göre, PKK’nın amacı zaten Kürtlere özgürlük getirmek değil, Ortadoğu haritası yeniden çizilirken Türkiye'nin bu haritaya müdahil olmasını engellemek.

İstihbarat yetkilisinin şu sözleri oyunu tüm çıplaklığıyla anlatıyor:

''Türkiye, kendi topraklarında PKK’yla bu kadar uğraşıyor olmasaydı, tüm enerjisini Suriye ve Irak'taki enerji oyunlarını kendi lehine çevirmek için kullanabilecekti. PKK, bu kalkışmayla Türkiye’nin gerektiğinde Irak veya Suriye’de sınır ötesi operasyon yapma gücünü kırmak, Ortadoğu’daki yabancı aktörler adına Türkiye’nin enerjisini terörle azaltmak için yapıyor.''

ASKER VE POLİS HAZIR

103 günlük operasyonda sadece 4 ilçede PKK’ya bin 200 kayıp verdiren TSK ve emniyet, PKK’nın yeni kalkışma planına hazır. Hakkari’de yapılacak operasyon için batıdaki üslerden tank ve zırhlı birlik sevkiyatı yapıldı.

Kaynak : Star