Çözüm sürecinde silahlar sustuğu bölgede olaylar bitmek bilmiyor. Batman'daki silahlı saldırının ardından KCK, çok sert bir açıklama yaptı.
KCK'dan yapılan açıklamada, “Bu saldırıların arkasında AKP ve yeşil Ergenekon’un varlığı görülmelidir"denilerek halk, "saldırıların üzerine gitmeye" davet edildi.
BDP'li Kışanak da cenaze töreninde yaptığı konuşmada bu cinayetin kanının HÜDA-PAR'ın üzerine sıçradığını iddia etmişti.
Hizbullah'ın siyasi uzantısı olarak bilinen Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, ağır suçlamamalara cevap verdi.
Yapıcıoğlu, Batman'daki silahlı saldırıyla ilgili, "Batman'ın eski günlere dönmesine izin vermeyeceğiz. Bu olayın bizimle ve partimizle hiçbir alakası yoktur. Olay kasıtlı şekilde çarpıtılıyor" dedi.
Batman günlerdir diken üstünde. Hafta sonu 26 yaşındaki Özcan Temel'in silahlı saldırıda hayatını kaybetmesi şehirde tansiyonu yükseltti. Hizbullah'ın çok güçlü olduğu Batman'da sinirler gergin. Taraflardan bugün peşpeşe açıklamalar geldi.
KCK'nın konuyla ilgili açıklaması örgüte yakınlığıyla bilinen ANF'de yer aldı. KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı’nın yazılı açıklamasında, saldırının tesadüf olmadığı ve benzer saldırıların ‘seçim dönemi ve sonrasında yaygınlaşabileceği’ öne sürüldü.
1990'LI YILLARDA OLDUĞU GİBİ

“Rojava’da silahlı çetelerin Kürt halkına saldırması 1990’lı yıllarda Kürtlere karşı yürütülen kirli savaşın Suriye 'de pratikleşmesidir” denilen açıklamada, “Son zamanlarda kendilerini Huda-Par olarak örgütleyen Hizbullah’ın yayın organlarında Kürt Özgürlük Hareketi'nin ve BDP 'nin hedeflenmesi, böyle bir saldırının psikolojik ortamının hazırlandığını gösteriyordu. 1990’lı yıllarda olduğu gibi devletin bu saldırılara göz yumup destekleyeceği de anlaşılınca bu saldırılar başlatılmıştır. 1990’lı yıllardaki kontra cinayet tecrübelerini bu yeni saldırı döneminde de kullanılacakları anlaşılmaktadır” denildi.
TESADÜF DEĞİL

Batman’daki silahlı saldırının bir ‘tesadüf’ olmadığı öne sürülen KCK açıklamasında şöyle denildi:

“Huda-Par denilen 1990’lı yıllarda devlet himayesinde Kürtleri katleden bu çevrelerin Rojava’daki çetelerle iç içe oldukları netleşmiştir. Şimdi hem Kuzey Kürdistan'da hem Rojava’da İslam maskeli bu kontralar AKP hükümeti ve yeşil Ergenekon tarafından Kürt Özgürlük Hareketi'ne saldırtılmaktadır. Halkımız ve demokrasi güçleri bu cinayetlere karşı protestolarını her yerde yükseltmeli ve bu saldırılara dur demelidir. Bu cinayetleri protesto eden yaygın gösteriler yapılmalıdır.”
HÜDA-PAR: BATMAN'IN ESKİ GÜNLERİNE DÖNMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ
Bu olayın ardından partilerinin açıkça hedef gösterildiğini savunan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, şunları söyledi:
"Batman'ın eski günlere dönmesine izin vermeyeceğiz. Batman'ın eski günlere dönmesini isteyen çok sayıda nifak var. Bunların başında BDP geliyor. Gültan Kışanak, partimizi hedef göstererek, yaklaşan seçimlerde gerginliği tırmandırarak siyasi bir rant ve çıkar elde edebilir miyiz diyerek ortamı durmadan geriyor. Bu olayın bizimle ve partimizle hiçbir alakası yoktur. Olay kasıtlı şekilde çarpıtılıyor. Bu konuda emniyet baskı altına alınarak yönlendirilmeye çalışılıyor. Daha önce parti binalarımıza onlarca defa saldırı yapıldı. Bize yakın derneklere, parti üyelerimizin evlerine, araçlarına, yöneticilerimizin iş yerlerine onlarca defa saldırı yapıldı. Hiçbirinde en küçük bir kanunsuz hareket yapmadık. Gerginlik olmasın, yeniden 1990'lı yıllara geri dönülmesin diye. Kürdü Kürde kırdırma hayali görenler bu hayalden uyansınlar. Bizim bu tavrımız halen devam ediyor."
PKK-HİZBULLAH ÇATIŞMASINI İSTEYEN MİHRAKLAR VAR
Bölgede yeniden PKK-Hizbullah çatışması çıkarmak isteyen karanlık mihrakların devreye girmiş olabileceğini belirten Yapıcıoğlu, "Özellikle bilinçli bir şekilde bu provakatif ortama bizi çekmeye çalışanlar başarılı olamayınca ya kendileri böyle bir şey tertipledi ya da bölgeyi karıştırmak, yeniden bir PKK-Hizbullah çatışması çıkarmak isteyen karanlık mihraklar bu bulanık ortamdan istifade ederek devreye girdiler. 'Acaba buradan bir çatışma ortamı kurtarabilir miyiz' diye böyle bir olay yaptılar. Ancak bundan daha vahimi, çok daha fazla kişinin ölümüne kapı aralayacak tavır ve davranışlardan kaçınması gereken bir partinin yöneticileri bu basiretsizliği gösteriyor. Partimizi açıkça hedef gösteriyorlar" diye konuştu.
YAPICIOĞLU: KIŞANAK'IN GÖZÜNÜ KAN BÜRÜMÜŞTÜR
Yapıcıoğlu, şöyle devam etti:
"Gültan Kışanak, 'Özcan Temel'in kanı HÜDA PAR'ın üzerine sıçramıştır' diyor. Kışanak'ın gördüğü kan bizim üzerimize sıçrayan kan değildir. Gözünü kan bürümüştür, kendi gözündeki kandır. O yüzden baktığında kan görüyor. Bizim üzerimizde kan yoktur. Biraz daha sorumlu davranıp, biraz daha aklıselim hareket etmelerini beklemek hakkımızdır. Fakat geçmişlerine baktığımızda bire bir beklentinin boş olduğunu görüyoruz. BDP ilk başta partimizi görmezden geldi, küçük gördü. Yapılan açıklamaya da bakarsanız ismimizi bile anmıyor, 'Bu grubun başkanı Başbakan ile görüşmüştür' diyor. Bu kadar çirkin sözlerin çıktığı bir ağızdan adımızın çıkmaması bizi sevindirmiştir. Taban kaybettiklerini gördükleri andan itibaren paniklemeye başladılar."