Özgür Suriye Ordusu komutanlarından Abdülcebbar el-Akidi, dün yaptığı açıklamada "YPG’yle işbirliği içinde" 200 ÖSO militanın silahlarıyla birlikte dün şafak vakti Kobani’ye geçtiğini söyledi.
Hürriyet gazetesinde kendisinin de Kobani’de olduğunu söyleyen Akidi, "Bütün savaşçıları tek bir seferde sokmak mümkün olmadığı için bu sabah (dün sabah) Ayn el-Arab’a bir grup savaşçıyı soktuk” dedi. Halep Askeri Konsey Başkanı iken geçen yıl, “Her defasında PKK ile anlaşma yapmamıza rağmen hep sırtımızdan vurdular. Bundan sonra merhamet edilmeyecek. Acıma olmayacak. Eğer imkanımız olursa (PKK’nın) köklerini kurutacağız” demişti. 

YPG SÖZCÜSÜ DE ANLATMIŞTI

YPG sözcüsü Polat Can dün Radikal'de yayınlanan açıklamalarında Akidi'den de söz etmişti. Akidi'nin Kürtlere karşı 'acımasız bir savaş' yürüttükten sonra kendileriyle görüşmesini Polat şöyle anlatmıştı: 

"Akidi daha önce Halep Askeri Meclisi başkanıydı. Sonra Nusra Cephesi ve IŞİD ile ilişkileri oldu, bunu kendisi dile getirdi. Video kayıtları var, Kürtlere karşı büyük bir savaş yürüttü, Kürtler ondan çok rahatsız. Sonra vazifesini bırakıp Türkiye ’ye geçti, bir-bir buçuk yıldan uzun bir süredir Türkiye’de, Suriye’de değil. Sonra Kürtlerle iyi ilişkiler kurmak istedi. 'Sorun değil' dedik, bizi kabul eden ve ittifak kurmak isteyen herkese kapımız açık. Bildiğiniz gibi Efrin’e gitti ve Genel Komutanımız Sipan Hemo ile görüşüp anlaşmaya vardı. Sonra da sadece şahsi olarak görüşmeye gittiğini açıkladı. Çünkü ÖSO’da herhangi bir resmi görevi yoktu. Bir süre önce Kobanê’ye de geldi, savaşmak isterseniz küçük bir grubunuz gelip bize yardım edebilir dedik."