Diyarbakır'da pazartesi günü açılan ancak aynı günün akşam saatlerinde Valilik tarafından kapatıldıktan bir gün sonra mührü sökülerek açılan ve Kürtçe eğitim vereceği belirtilen Ferzad Kemanger İlkokulu'na salı günü akşam saatlerinde ikinci kez takılan mühür, bugün akşam saatlerinde tekrar söküldü. Yaşanan olaylarda Anadolu Ajansı muhabiri bıçaklandı.

PKK FLAMALARI AÇILDI

Saat 17.00 sıralarında Demokratik Bölgeler Partisi önünde toplanan çoğu çocuk, genç ve kadınlardan oluşan binlerce kişi, PKK flamaları açtı. Parti binası önünde toplanan kalabalık, bir süre Kürtçe Türkü söyleyip PKK ve Abdullah Öcalan lehinde slogan attı.Çevrede sıkı güvenlik önlemi alın polis yetkilileri ile DBP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt arasında yapılan görüşmede, suç unsuru taşımaması koşuluyla yürüyüşe izin verildi.

HAVAİ FİŞEK PATLATILDI

Yaklaşık bir kilometre yürüyen kalabalık, Kürtçe eğitim vereceği belirtilen Ferzad Kemanger İlkokulu'nun bulunduğu alana geldi. Topluluktan bazı kişiler okulun kapısındaki mührü sökerken bu arada kısa süreli havai fişek gösterisi yapıldı.

Yapılan konuşmanın ardından, kalabalık grup olaysız bir şekilde dağıldı. Bazı kişiler ise polisin okulu tekrar mühürlememesi için okul bahçesinde nöbet tutmaya başladı.

AA MUHABİRİ BIÇAKLANDI

Kalabalık grup dağılırken, okul bahçesinde nöbet bekleyen kişiler arasında bulunan ve bir kişi, henüz belirlenemeyen bir nedenle Anadolu Ajansı foto muhabiri Hüseyin Bağış'ı bıçakladı. Daha sonra yanında bulunan kişilerin yardımıyla foto muhabiri Bağış, okulun içine götürüldü ve okulun giriş kapısını da kilitlendi.

50 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bu sırada arkadaşını yalnız bırakmak istemeyen ve kendisi de okulun içine girmek isteyen Anadolu Ajansı muhabiri Aziz Aslan ise giriş kapısının önünde bekleyen eylemciler tarafından tartaklandı.

Bu olayın ardından polis, okulun bahçesinde nöbet tutan DBP'lilere müdahale etti. Yaşanan arbede sonrasında polis, okul bahçesinde bekleyen yaklaşık 50 kişiyi gözaltına aldı.