HDP'nin, bu seçimde de sırtını dayadığı PKK, 1 Kasım'a kısa bir süre kala bölge halkı üzerinde psikolojik baskı kurmaya başladı. Üçerli gruplar halinde kapı kapı dolaşan PKK'lılar, vatandaşlara "Kime oy veriyorsunuz" diye baskı yapıyor. Diyarbakır gibi metropollerde ise, KCK üyelerinin yanı sıra apartman görevlileri ve yöneticileri kanalıyla insanlar partisine göre fişleniyor, bölgenin geniş nüfuslu ailelerine de kargoyla PKK'nın silahlı kanadı HPG mühürlü mektuplar gönderiyor. PKK'ya yakın olan kişilerden oluşan ikna komisyonları da son olaylardan sonra partiden kopan aileleri tehdit ediyor. 

'İÇ SAVAŞ ÇIKAR' TEHDİDİ 

Çatışmaların yeniden başlamasının ardından, anketlere göre terör örgütünün siyasi uzantısı olarak görülen ve PKK'nın sözcülüğünü yapan HDP ciddi oy kaybına uğradı ve baraj sıkıntısı yaşamaya başladı. Bunun üzerine hemen devreye giren eli kanlı örgüt, bölge halkı üzerinde baskı oluşturmaya başladı.

1 Kasım seçimlerinde HDP'ye oy vermeleri için Kürtleri fişlemeye başlayan PKK, HDP'nin özellikle Diyarbakır ve Van gibi nüfusu 1 milyonun üzerinde olan şehirlerde, oy kaybı yaşamaması için her yolu deniyor.

Terör örgütünün şehir yapılanması KCK, HDP'nin muhafazakâr Kürtlerden aldıkları emanet oyları korumak için, "HDP barajı aşmazsa, iç savaş olur" propagandasıyla insanların gözünü korkutmaya çalışıyor.

Örgüt üyeleri, geçen seçimde olduğu gibi bu seçimler öncesinde de üçerli gruplar halinde orta ve üst kesimlerin yaşadığı mahallelerdeki evleri gezerek, "Kime oy vereceksin" diye baskı uyguluyor. Siirt'te ise AK Parti'ye yakın olan kalabalık nüfuslu büyük ailelere, kargoyla HPG mührü bulunan tehdit mektupları gönderildiği belirlendi.

Van'ın Tuşpa ilçesinde HDP'ye oy vermeyen aileler tehdit edildi. Örgütün kurduğu ikna heyetlerinin aileleri ziyaret edip ölümle tehdit ettikleri belirtildi. 

HALKI TEK TEK FİŞLİYORLAR

Kırsal kesimde ise muhtarlara giden PKK'lı teröristler, köyden AK Parti'ye oy çıkması halinde belediyenin hizmetlerini ulaştırmasını engelleyecekleri tehdidinde bulunuyor. KCK üyeleri de hangi ailenin AK Parti'ye oy verdiğini tek tek belirleyerek bu insanları fişliyor. Şehirlerdeki fişleme işlemi ise kendilerine yakın kapıcılar ve bina yöneticilerinin yardımıyla yapılıyor. Fişlenen kişilerin isimlerini, oturdukları mahalleyi ve daire numarasını, hatta oy kullanacakları sandık numaralarını bile belirleyen terör örgütü, bu fişlemeleri daha sonra bölge sorumlularını ve mahalle komisyonlarına iletiyor.