Temmuz 2015 tarihinde Çözüm Sürecine darbe vurarak yeniden kanlı saldırılarına başlayan bölücü terör örgütü operasyonlarla ağır darbe aldı. Aldıkları darbeyi itiraf eden örgüt başarısızlıklarını artık kabullendi. Şırnak Cizre, Silopi, Diyarbakır Sur, Mardin İdil'de örgüt mensubu teröristlerin etkisiz hale getirilmesiyle PKK,  sadece Hakkari Yüksekova'da 14 Mart'tan bu tarihe kadar 170 örgüt üyesini kaybetti. Güvenlik kuvvetleri ilçenin yüzde 70’lik bölümünü terör örgüt mensuplarından arındırdı. Teröristlerden temizlenen bölgelerdeki aramalardaysa örgüte ait çok sayıda silah ve cephanene ele geçerken, tıbbi malzeme ve ilaçlar da bulundu. Bir binayı yaralı teröristlerin tedavisi için kullandıkları anlaşılan binada ilaç ve tıbbi malzemeler ele geçti.

 

İTİRAF ETTİLER: "BAŞARISIZ OLDUK"

Söz konusu binada yapılan aramalarda teröristlerin kendilerini saklamak ve kaçışlarını kolaylaştırmak için kullandıkları cansız mankenler de bulundu. Öte taraftan Yüksekova'daki PKK'lı teröristlerin telsiz konuşmalarında 'Özyönetim' ilanı sonrasında örgütün amacına ulaşamadığı itirafı kendine yer buldu. Güvenlik kuvvetlerince kayıt altına alınan konuşmalrda son dönemde örgütün başarısız olduğu itirafları dikkatlerden kaçmadı. Hakkâri Yüksekova'nın % 70'ini teröristlerden arındıran güvenlik birimleri, okullara bayrak asarak İstiklal Marşı tek ağız tek yürekle seslendirdi. 13 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağıyla birlikte başlatılan operasyonlarda terör örgütünden temizlenen bölgede güvenlik kuvvetleri, Türk bayrağını okula asarak marşlar okudu. Şırnak’ın İdil ilçesinde teröristlerin sakladığı patlayıcıyla oynayan 4 yaşında olan Hidayet Tek sağ elinin kopması sonucu ağır şekilde yaralandı.

 

BU GÜN 13 TERÖRİST DAHA ÖLDÜRÜLDÜ

Operasyonlarda bu gün Şırnak'ta 7, Mardin Nusaybin ilçesinde 6, toplamda 13 terörist etkisiz hale getirildi. Nusaybin ilçesinde 14 Mart tarihinde başlayan ve operasyonlarda öldürülen terörist sayısı 220, Şırnak'ta 190 oldu.

 

TERÖR ÖRGÜTÜNE YARDIM EDEN 2 BEKÇİ TUTUKLANDI

Şırnak'taysa İl Emniyet Müdürlüğü'nde çalışan ve terör örgütü PKK'ya yardım ettiği iddia edilen 2 bekçi tutuklandı. Y.Y. ve A.Y'nin, mesai bitimi ardından teröristlerle mahallelerde nöbet tuttuğunu tespit edildi. Bu 2 şüpheli sevk edildikleri mahkeme tarafından, "terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak" suçundan tutuklandı. PKK mensubu oldukları gerekçesi ile hakkında tutuklama kararı çıkan S.M. isimli terörist, Siirt Kurtalan'da düzenlenen operasyonla ele geçti.