PKK’nın Şırnak’ın Cizre ilçesinde özerklik ilan ettiği iddiasının Şırnak Valiliği tarafından yalanlanmasının ardından PKK görüntüleri yayınladı. 
PKK ’nın şehirlerdeki asayiş birimi olarak bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) Şırnak ’ın Cizre ilçesinde özerklik ilan etti.

Şırnak Valiliği Zaman’ın haberini inkar etti ve yalanladı. Ancak terör örgütü söz konusu özerklik ilanının görüntülerini sosyal paylaşım sitesi YouTube’da yayınladı.PKK’nın şehirlerdeki asayiş birimi olarak bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) Şırnak’ın Cizre ilçesinde özerklik ilan etti. Yüzleri kapalı örgüt militanları, önceki gece kalabalık bir grupla Sur ve Nur mahallelerinde ‘askerî düzenle’ yürüyüş yaptı.


Tek tip elbise ve YDG-H tişörtü giyenlerin yer aldığı gruptaki bir eylemci, “Biz serhildanlarla sokaklarımızı devletin bütün kirli politikalarından temizledik. Bu mahalleler kendini yönetecektir.” dedi. İki mahalleye güvenlik güçlerinin girmesine izin verilmeyeceği belirtildi. Törene katılanlar, KCK ve PKK bayrakları eşliğinde ‘Biji serok Apo’ sloganları attı.


Haber Zaman’da yayınlandıktan sonra Şırnak Valiliği bir basın açıklaması yaptı. Açık şekilde gazete ismi vererek ‘PKK Cizre’de özerklik ilan etti’ başlıklı haber inkar edildi.


Ancak terör örgütü söz konusu özerklik ilanının görüntülerini sosyal paylaşım sitesi YouTube’da yayınladı.


Kaynak – Rotahaber