İnebolu Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Muş’un Malazgirt ilçesinde 27 Temmuz’da eşinin ve çocuklarının yanındaPKK’lı teröristlerin saldırısıyla şehit edilen Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız’la ilgili anılarını anlattı. Atasoy, yaptığı açıklamada, Malazgirt’te 1 yıl birlikte çalıştığı Binbaşı Arslan Kulaksız’ın şehit edilmesinin kendisini derinden üzdüğünü söyledi.

DAĞIN BAŞINDAKİ CAMİDE CUMA NAMAZI KILDIK

İnebolu’ya atanması nedeniyle Malazgirt’teki görevinden ayrıldıktan bir hafta sonra binbaşı Kulaksız’ın şehit edildiğini hatırlatan Atasoy, şöyle konuştu:

“Ben pek merkezde cuma namazı kılmam. Genellikle köylere giderdim. O rahmetli binbaşımı da yanıma alırdım. Dedi ki, ‘şu dağın başındaki camide kılalım.’ Yol falan yok, ‘oraya helikopterle mi gider acaba’ dedim. Ama şunu da biliyoruz, ulaşamadığın yer senin değildir. Gerekiyorsa 3 bin rakamlı yere de gitmeniz, ziyaret etmeniz gerekiyor. Gerçekten yüreğim burkuldu. Bir vatan evladı, çok hassas değerleri vardı. Çok sıradışıydı. Her cuma bir köye gittik, köyde vatandaşlarla cami içinde güzel sohbetler ettik. Gerçekten devletin sadece bir güler yüzünü göstermeniz bir şey ifade etmiyor ki, üniformalı görevlilerimizin de devletin sıcak yüzünü vatandaşımıza göstermesi gerekiyor. Biz onu hissettirdik diye düşünüyoruz.”

“RAMAZAN’DA 20 GÜN VATANDAŞIN EVİNDE İFTAR YAPTIK”

Kaymakam Atasoy, Şehit Binbaşı Kulaksız’la sırt sırta vererek, gece gündüz demeden birçok faaliyetin içinde olduklarını vurguladı.

Komutanın eşinin de onunla gurur duyduğunu vurgulayan Atasoy, “Ben de rahmetliyle hem gurur duyuyorum hem övünüyorum. Durduk yere o şehit olmadı. Biz Ramazan ayında 20 gün boyunca vatandaşların evinde iftar yaptık. Korumalarımızı yanımıza almıyorduk. Özel araçlarımızla arkalı önlü giderdik. Evlerimiz de zaten yan yanaydı. Halkla beraber olup halkla iç içe olmak için çaba sarf ediyorduk. Tabii biz oradan ayrıldık. Eşinin hâlâ o üzüntüsü, o nidaları kulaklarımda. İnşallah gereği yapılıyor şu anda. Herkesin vicdanı inşallah rahatlar. Ülkemiz gerçekten o aradığı huzura, sükunete inşallah bir an önce kavuşur. Allah gani gani rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.”  dedi
.