Bitlis’in Sehi Ormanları bölgesinde dün 2 askerin şehit olması ve 8 askerin de yaralanmasının ardından başlayan operasyonlarda 1 asker daha şehit düştü.

Operasyonlarda örgüte ait çok sayıda mühimmat ele geçilirken, 2 PKK’lının öldürüldüğü belirtildi.

Alınan bilgilere göre, bir süredir operasyonların hava ve kara destekli devam ettiği Bitlis’in Sehi Ormanları bölgesinde dün 2 askerin şehit olması ve 8 askerin yaralanmasının ardından dün gece saatlerinden bugüne kadar devam eden operasyonlarda zaman zaman sıcak temas sağlandı. Yer yer çatışmaların şiddetli şekilde devam ettiği bölgede 1 asker şehit düşerken, 2 PKK’lı ise öldürüldü. Ayrıca operasyon bölgesinde yapılan arama-tarama faaliyetlerinde örgüte ait çok sayıda mühimmat ele geçirildiği öğrenildi.

2 GÜNDE ŞEHİT SAYISI 3'E YÜKSELDİ

Son şehitle birlikte 2 günde Bitlis’teki şehit sayısı 3’e yükselmiş oldu. Çatışmada şehit düşen askerin cenazesinin Tatvan Asker Hastanesi'ne getirildiği ve yarın Tatvan’da yapılacak cenaze töreninin ardından memleketine gönderileceği öğrenildi.

Yaralı olan Özel harekat polisi şehit oldu

İzmir Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli iken geçici görevle Cizre ilçesine giden 20 yıllık polis memuru Atilla Güneş, 16 Aralık 2015 tarihinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu ağır yaralandı.

Tokat'ın Pazar ilçesine bağlı Menteşe köyü doğumlu olan Güneş, ilk tedavisinin ardından GATA'ya sevk edildi. Yaklaşık 5 gündür tedavi gören evli ve 2 çocuk babası Atilla Güneş, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ankara'da yapılacak törenin ardından şehidin cenazesinin Tokat'a getirilerek köyünde toprağa verileceği kaydedildi.