ERGENEKON'dan tahliye edilen İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Bu davaların özü şudur. Hedef Türk milleti, Türk milletinin parçalanması. Hedef Türkiye vatanıdır. Türkiye vatanının bölünmesi. Hedef Cumhuriyetin, Atatürk devriminin yıkılmasıdır" dedi.

Dün akşam saatlerinde Silivri Cezaevi'nden tahliye olan İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, saat 24.00 sıralarında Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bulunan Ulusal Kanal binasına geldi. Bina önünde toplanan vatandaşlar Doğu Perinçek'i, davul-zurna eşliğinde halay çekerek karşıladı. Perinçek, Ulusal Kanal kapısında bekleyen Tiyatro Sanatçısı Levent Kırca'ya sarılarak uzun süre hasret giderdi. Ardından bina içerisine giren Doğu Perinçek, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Son 10 yılda Türkiye'ye karşı büyük bir tertip kurulduğunu belirten Doğu Perinçek, "Değerli arkadaşlar, hukuk içerisinde bakarsanız ne Ergenekon, ne Balyoz. Bunları ayıramazsınız. Bunu bir hukukçu olarak da söylüyorum. Deliller, gizli tanıklar, sanıklar, haksızlıklar, usulsüzlükler. Bu çerçeve içerisinde bu davaları anlayamazsınız. Bu davaların özü şudur. Hedef Türk milleti, Türk milletinin parçalanması. Hedef Türkiye vatanıdır. Türkiye vatanının bölünmesi. Hedef Cumhuriyetin, Atatürk devriminin yıkılmasıdır. Zaten bunları yaşadık. Bakın arkada kalan 10 yılda bunları yaşadık ve bunu nasıl yapabilirlerdi? Bir, siyasi düzlemde İşçi Partisi'ni etkisizleştirerek, hapse atarak. İki, Türkiye'nin yaptırım gücü olan Türk ordusunu hapse tıkarak, esir alarak. Türkiye ve dünya tarihinde mahkemeler tarafından esir alınmış bir ordu var mı, bu yapıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri esir alınarak, arkada kalan 10 yılda Türkiye'ye karşı büyük bir tertip kuruldu. Türkiye ne oldu? Şeyhler, dervişler, cemaatler ülkesi oldu" dedi.

"HIRSIZLIK, YOLSUZLUK TÜRKİYE'NİN İKİNCİ GÜNDEMİDİR"

Son zamanlarda ortaya çıkan ses kayıtları ile ilgili konuşan Doğu Perinçek, "O savcılar, o polis içerisindeki adamlar, bunların hepsi büyük bir kurgunun, tertibin elemanları olarak Türkiye'ye, vatanımıza, cumhuriyetimize ve milletimize karşı, kendilerine verilen görevi yaptılar. Ve bu nedir? Gladyo, F Gladyosu. Fetullah örgütü. Bunlar yapıldı. Türkiye şimdi bunun hakkından gelecek. Hırsızlık, yolsuzluk Türkiye'nin bence çok ikinci gündemidir. Vatan gidiyor, senin vatanın gidiyor. Adam diyor ki özerklik ilan edeceğim. Özerklik kansız olur mu? Türkiye'yi parçalayacağım diyor. Orada ayrı bir hükümet kuracağım diyor. Bu nasıl olacak? Bu gündem bırakılıyor. Veya Türkiye bir Gladyo tarafından, Amerika tarafından, kurulmuş bir gizli hükümet tarafından yönetilmesi olayı bırakılıyor. Önümüzde büyük bir ekonomik kriz var. Bunlar bırakılıyor. Hırsızlık, yolsuzluk var mı? Bu tarihi bir şey. Türkiye hırsızlar yüzünden değil, cumhuriyet yıkıcıları yüzünden, vatan bölücüleri yüzünden, doğrudan yabancı ülkeler tarafından yönetilen bu hükümet yüzünden buralara geldi" diye konuştu.

“GÜÇLÜ BİR ORDU ŞART"

Konuşmasına ordunun öneminden bahsederek devam eden Perinçek, "Bu 2011 sonrasının tüm Askeri Şura kararlarını iptal etmek, Türk Ordusu'nu elimizdeki komuta potansiyeliyle en iyi şekilde yeniden görevlendirmek gerekir. Ben bunu komutanlarla da konuştum. Orgenarallerimizle, amirallerimizle. Buna çok önem veriyorlar. Bir kanun tasarısı hazırlanmasını önerdim, hazırlıyorlar da. Mesela ben onlarla mektuplaşırken emekli demiyorum. Hiçbirine emekli general demiyorum. General diye yazıyorum, amiral diye yazıyorum. Emekli olarak kabul etmiyorum. Kuvvetli bir ordu Türkiye için çok önemlidir. Kuvvetli ordu olmadan olmaz. Güçlü bir ordu şart. Ordunun sloganı vardı. 'Güçlü ordu güçlü, Türkiye' diye. Çok önemli çok doğru bir slogan" şeklinde konuştu.



CHP VE MHP'Yİ ELEŞTİRDİ

Konuşmasına CHP ve MHP'yi de eleştiren Doğu Perinçek, "Ben 6 yıla yakın hapisteyim. Buradaki başarıda benim bir katkım yok. Arkadaşlarım başardı. Bunun sebebi nedir biliyor musunuz? Şu tecrübe bana şunu öğretti. Bir örgüt, bir parti kendi toplumunun tarihinde doğru yerde mevzilenirse hiç korkma. Cumhuriyet Halk Partisi bunu yapamadı, yapmadı. CHP, Atatürk'ün kurduğu bir parti. Atatürk'ü kaybetti. Atatürksüz kaldı. 1919'da kurulan CHP, 1923'de kurulduk diyor. Kendi tarihini sildi. Altı oku sildi. MHP, Türkiye'nin milliyetçi geleneğinden koptu. Milli devrimci köklerinden koptu. Bütün o miras şimdi İşçi Partisi'ndedir" dedi.

UK (İY) (FOTOĞRAFLI)