İşte konuşmasından satır başları

İstanbul çok farklı bir bahara hazırlanıyor. Bizim için her başlangıç yeni bir başlangıçtır. Biz asırlardır devam eden bir yürüyüşü miras aldık. 

İstanbul sadece bir şehir değildir. İstanbul, felsefesi olan bir şehirdir. İstanbul, medeniyetler inşa edecek bir şehirdir. Hiç kuşkunuz olmasın İstanbul, gönüllerin başkentidir. İstanbul'a hizmet etmek için İstanbul'u anlamak gerekir. Fetih ve Fatih'i anlamayanlar İstanbul'a hizmet edemezler. Bir gönüle girmenin ne anlama geldiğini bilmeyenler İstanbul'a hizmetkar olamazlar. İstanbul'un türbelerini, camilerini, surların anlattığı asırlık öyküleri bilmeyenler İstanbul'a hizmetkar olma şerefine nail olamazlar.

İSTANBUL DİK DURAN BİR ŞEHİRDİR

İstanbul'da sadece batıya bakanlar yanılır. Sadece doğuya bakanlar yanılır. Dün ile yarın arasında tercih yapanlar, İstanbul'da yalnızca bir kesime hitap edenler yalnız kalır. İstanbul kucaklayan şehirdir. İstanbul tüm sahiplerine eşit mesafede duran bir şehirdir. İstanbul buraya gelenlerin değiştirdiği değil, buraya gelenlerin değiştiği bir şehirdir. İstanbul bir melez şehir, bir yapay şehir değildir. İstanbul medeniyetlerin bir potada eridiği değil, medeniyet inşa eden bir şehirdir. yani İstanbul omurgalıdır. İstanbul dik duran bir şehirdir.

İstanbul'u zaman zaman anlamayan başkanlar da oldu. İstanbul'un o dönemde nasıl zulme uğradığını sizler de yaşadınız. Hatırlayın o günleri, İstanbul susuzdu. hava kirliliğinden geçilmiyordu. İSKİ yolsuzlukları ile de CHP zihniyeti ile baş başaydı. Biz geldik, İstanbul'a temizlik geldi. İstanbul hava kirliliğinden temizlendi. İstanbul yeşillendi. Çöp dağlarından İstanbul'u tertemiz hale getirdik.

Susuz İstanbul suya kavuştu. Bir taraftan denizin altından, dağları delerek İstanbuL'a suyu getirdik. Birileri bulutlara yamur bombaları atarak su getirecekti. Yalova'dan tankerlerle su taşıyacaktı, olmadı. Çünkü CHP zihniyetinin olduğu yer kuraktır, kirlidir.

BİRAZDAN BAZI BELGELERİ AÇIKLAYACAĞIM

CHP zihniyetinden devraldıktan sonra tüm İstanbullular bir daha bizden başkasına İstanbul'u teslim etmedi. Çünkü onlara güvenmiyordu. Hele hele yerel yönetimle merkezi yönetim bütünleştikten sonra eserleri yaşıyorsunuz.Birazdan bazı belgeler açıklayacağım…

Raylı sistem ağıyla güçlenen bir İstanbul. Artık bu duraklarda on binlerce İstanbullu toplu taşımacılık kültürünü yaşamaya başladı. Fakat burada sıkıntılar yaşıyoruz bunu inkar etmemiz mümkün değil. Bu biraz da lüksün artmasından kaynaklanıyor. Artık bir kapıcı otomobil alabilecek duruma geldi.

Gezi olaylarıyla 17 Aralık operasyonu arasında büyük bir benzerlik var.Yazıklar olsun size. Biz bu işin arkasında başka hesaplar var dediğimizde birileri buna inanmak istemiyordu.

Bu kadar milli değere bir anda saldıranlar kusura bakmayın ama asla ve asla milli değildir.

Bu kadar milli değere saldıranlar asla milli değildir. Halk Bankası'nın ederi biz göreve geldiğimizde 500 milyon dolardı. 2013 Mayıs'ta 25 milyar TL oldu. Aradaki fark nereden nereye çıktı. 17 Aralık sonrası değer 16 milyara düştü. Bunun sorumlusu bu kampanyayı başlatanlar. Çünkü onlar milli bankamızın yükselmesinden rahatsızlar. Halk Bank yine eski gücüne ulaşacak.

İZİN ALMADAN OPERASYON YAPMAK İSTEDİLER

Bir ülkenin en önemli kuruluşu istihbarat örgütüdür. İstihbarat örgütü olmayan bir devlet olmaz. Bizim teşkilatımızı tehdit eden zihniyet CHP. Paralel devlet, yargısıyla ve bunun yanında güvenlik gücünün bir kısmıyla bağlantı kurmaya çalışıyor. MİT'in araçlarına el koymak istediler. Reyhanlı'da güvenlik güçlerimiz bu tavra karşı koydu. Bir savcının benim iznim olmadan bu tür bir müdahale yetkisi yoktur. İzin almadan böyle bir operasyona girince güvenlik güçlerimiz baktırmadılar. İkincide jandarmadaki ayaklarıyla bu işi yürütmeye kalktılar. 200 kişiyle gittiler. MİT elemenlarını yere yatırdılar, ellerini kelepçelediler. Bütün hazırlıklarıyla geldiler. Çünkü o sandıklarda ne var ne yok onu göreceklerdi. CHP'nin genel müdürü çıktı 'MİT silah kaçakçılığı yapıyor' dedi. Şu anda MİT, Başbakanlık bu genel müdürle ilgili olarak tüm yasal yolları harekete geçirececeğiz. Bu vatana ihanetten başka bir şekilde ifade edilemez. MİT'i böyle takdim etmek senin haddine mi? Sen önce siyaseti öğren. Sen hala SGK'daki yolsuzluklarına yola devam ediyorsun. Rahşan affıyla kurtuldun, kasetle genel başkan oldun. Millet bu saldırının rüşvet ve yolsuzluk operasyonu olduğunu görmüştür. 

BENİM ANANASIM DOĞAL SİZİNKİ İHALE

17 Aralık'tan bugüne kadar sürekli malum ittifak operasyonları dile getiriyor. Başta TÜSİAD, uluslararası medya kuruluşları bunu yapıyor. Paralel yapıdan bahsettiklerini göremezsiniz. Bu arada ananası da görmüyorlar. Gazetelerinde benim eşime ananas ikram ettiğimi görüntülüyorlar. Ben öyle bir görüntü eğer verdiysem bu doğal ananastır. Ama sizin ananasınız ihaledir. Aradaki fark bu. Rafinerinini paslaşmasıdır bunlar.

SARIGÜL'LE İLGİLİ İDDİALAR

Malum örgüt ve yol arkadaşları yolsuzluk iddiaları üzerinde bize saldırıyorlar. İstanbul adayınızın dosyasını açıklayın, yoksa ben açıklayacağım dedim. Ben CHP genel müdürü gibi sahte belgelerle konuşmuyorum. Elimde CHP'nin Şişli Belediyesi'ne ait araştırma komisyonunun raporu var. Altında da kendi elemanlarının imzası var. Bu çalışma neticesinde 57 sayfalık raporda CHP adayıyla ilgili iddialar tüm belgeleriyle ortaya konuyor. 

İkincisi yapı ruhsatı. Üzerinde çok sayıda yolsuzluk ve usülsüz oynama yapılmıştır. Yüzlerce milyon lira usülsüzlük yapılmış. Bu belgeler orijinal. Ben belediyecilikten geliyorum. Bunların hangi fırıldağı çevirdiğini çok iyi biliyorum. Aldıkları parayı da borç olarak aldığını söylüyorlar.

Kaçak inşaat yapımına sürekli olarak göz yummuş. Bunların hepsi bu dosyada var. İnşaat mafyasıyla işbirliği yapmışlar. Yıllar önce İSKİ belediyesinde yapılan yolsuzluk partimize yönelik en büyük eleştiri olmuştur. Ben demiyorum, bu raporda imza atanlar diyor. Bu olayların yani Şişli Belediyesi'ndeki yolsuzluk olaylarının faturası ağır olacaktır diyor bu komisyon raporunda.

O gün yolsuzluk yapan kişiyi ne oldu da temize çıkarıyorsun?

TMSF mallarına el koydu diyor ki seçimler yaklaştı diye bana komplo kuruyorlar.Yeni bir belge ibraz edildiği için TMSF öyle bir adım attı.Genel başkanı konuşamıyor.1998'de bakadan kredi alıyorlarç Kredi ile ilgili usulsüzlük diz boyu.TMSF'ye bu belgeyi veren biz değiliz.O belgenin neden şimdi geldiğini taraflar çıksın açıklasın. Biz çıkıp rakibimize şantaj yapmayız. Bize yolsuzluk iftirası atanlar aynaya baksınlar.

Ben eşimin bu kadar zengin olduğunu bilmiyordum. Yani nerede bir açılış yapsak oranın sahibi yapmışlar. Varsa elinizde bir belge onu açıklayın. Artık bunları hiç kimse yutmuyor. 

KILIÇDAROĞLU TALİMAT ALDIYSA BİLELİM

Yolsuzluk nedeniyle CHP'den atılan birini neden aday yaptığını CHP'nin genel müdürü açıklamalı. Bir yerden talimat aldıysa bunu bilmek isteriz. Ben İstanbullu kardeşimin böyle biriyle yürümek istemediğini de biliyorum. 30 Mart'ta bütün sandıklarda AK Parti'nin ampulüyle aydınlanarak bu yolda yürüyeceğiz. 

OĞLUM BİLAL'İN HARAMDA GÖZÜ YOKTUR

Oğlum Bilal'e yakışıtırılmak istenen, damadıma yakıştırılmak istenen iftira bir yaftadır. Asla haramda elleri gözleri yoktur. Benim evlatlarımın hepsinin vakıf noktasında hizmetleri vardır. Bundan rahatsızlıkları olan varsa kendilerine yasaları önlerine koyarız.