Pazar günü peş peşe kötü haberler geldi....
UÇAK KAYIP
 
Endonezya'nın Surabaya Adası'ndan, Singapur'a gitmekte olan AirAsia Havayolları'na ait yolcu uçağı ile irtibatın kesildiği bildirildi.
AirAsia'dan yapılan açıklamada, QZ8501 uçuş numarası ile Surabaya Adası'ndan, Singapur'a gitmekte olan uçak ile yerel saatle 07.24'te irtibatın kesildiği belirtildi.
 
Airbus A320-200 tipi uçakta, 155 yolcu ile 7 mürettebatın olduğu açıklandı. Endonezya Ulaştırma Bakanlığının açıklamasında, uçağın Kalimantan ile  Java Adası arasında bulunan Java Denizi üzerinde düştüğünün tahmin edildiği  belirtildi. 
ARAMA ÇALIŞMALARI DURDURULDU
 
Ulusal Arama ve Kurtarma Kurumu Başkanı F. Henry Bambang Sulistyo, "Havanın kararması nedeniyle arama çalışmalarını şimdilik durdurduk. Yarın saat 06.30'da Avustralya, Malezya ve Singapur'un yardımlarıyla daha detaylı bir çalışma yapacağız ve sonuç almaya çalışacağız" dedi.
GEMİDE YANGIN ÇIKTI, TÜRKLER DE VAR
 
Arnavutluk açıklarında seyreden, içinde 55'i mürettebat 478 kişinin bulunduğu yolcu gemisinde, henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Gemiden şuana kadar 150 kişinin tahliye edildiği, saatteki hızı 80 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle Yunanistan ve İtalya'nın askeri gemileri ile helikopterlerini bölgeye gönderildiği öğrenildi. Ölü veya yaralı olup olmadığı bilinmiyor. Gemide 52 Türk yolcu var.
 
KURTARILANLARDAN 3'Ü TÜRK
 
    Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İtalya bandıralı Norman Atlantic isimli gemi Adriyatik Denizi'nde  seyrederken yangın çıktığını dile getirdi. Elvan, bu geminin 478 yolcusu  bulunduğunun bildirildiğini söyledi. Roma Görev Koordinasyon Merkezi ile yapılan görüşmede ve yapılan  sayımda 52 Türk olduğunun belirtildiğini aktaran Bakan Elvan, "Daha önce  Başkonsolosluğumuzun bize bildirdiği rakam '54 olarak tahmin ediliyor'  şeklindeydi. Ancak, Roma Görev Koordinasyon Merkezi ile yapılan görüşmede ve  yapılan sayımda gemide 52 Türk olduğu belirtilmiştir. Saat 15.25 itibariyle ise  124 yolcunun kurtarıldığı bu yolcular arasında ise 3 Türk vatandaşımızın olduğu  ifade edilmiştir" diye konuştu. 
 
DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAM... NUMARA VERİLDİ
 
Dışişleri Bakanlığından, yangın çıkan "Norman Atlantic" isimli feribotta 53 Türk  vatandaşı bulunduğunu, sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. 
Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, bilgilerin saat 17.50'de  güncellendiği belirtilerek, yetkililerin, geminin şu anda Korfu Adası'nın kuzeybatı  ucundaki Othoni Adası'nın kuzeyinde, Arnavutluk açıklarında bulunduğu ve kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirttikleri kaydedildi. Ayrıca, Yunanistan Deniz  ve Ticaret Bakanlığı Arama-Kurtarma Merkezinin hava koşullarına bağlı olarak  geminin İtalya veya Arnavutluk'a çekilebileceğini, yolcuların sağlık durumlarının  iyi olduğunu bildirdiği ifade edildi. 
 
Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği bünyesinde 24 saat ulaşılabilecek bir  kriz merkezi kurulduğu bildirilen açıklamada, kriz merkezine 00 30 210 672 98 35  ve 00 30 210 672 98 36 numaralı telefonlardan erişilebileceği kaydedildi. 
TÜRK KARGO GEMİSİ BATTI
 
İtalya'nın Ravenna Limanı’nın 2 mil açığında, Belize bandıralı bir kargo gemisiyle çarpışan Türk kargo gemisi battı. İlk gelen bilgilere göre, 11 kişilik mürettebattan 2 kişi hayatını kaybetti.  
 
BAKAN ELVAN SON BİLGİLERİ VERDİ
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan,  İtalya'nın Ravenna Limanı açıklarında Belize bandıralı bir kargo gemisiyle  çarpıştıktan sonra batan Türk kargo gemisinde bulunan 11 mürettebattan 7'sine  ulaşıldığını belirterek, bunlardan 5'inin yaralı olarak kurtarıldığını, 2'sinin  de yaşamını yitirdiğini söyledi. 
 
İtalya Ravenna Limanı'ndan 4 mil açıkta Belize bandıralı gemi ile  çarpışarak batan Türk bayraklı Gökbel isimli gemide 11 Türk personel bulunduğunu  ifade eden Bakan Elvan, "Daha önce 8 kişinin bulunduğunu, kurtarıldığını ifade  etmiştik. Çünkü Başkonsolosluktan bize gelen bilgi bu yönde idi. Ancak, Milano  Başkonsolosluğumuzdan aldığımız en son bilgilere göre 11 personelimizin 7'sine  ulaşılmıştır. Bu 7 kişiden 5'i yaralı olarak hastanededir. 2 kişi maalesef  hayatını kaybetmiştir. 4 kişi arama kurtarma faaliyetleri devam etmektedir" dedi. 
 
FİRMA AÇIKLAMA YAPTI: 2 ÖLÜ, 4 KAYIP
 
İtalya’nın Ravenna Limanı açıklarında Belize bandıralı bir kargo gemisiyle çarpışan Türk kargo gemisinin bağlı bulunduğu firma yetkilisi kazayla ilgili açıklama yaptı. 
 
Şirketin Taksim’de bulunan bürosunda açıklama yapan Remzi Bahşi, kazada 2 kişinin yaşamını yitirdiğini, 5 kişinin kurtulduğunu, 4 kişinin ise halen kayıp olduğunu söyledi. 
 
Remzi Bahşi kazayla ilgili şu bilgileri verdi:
 
" Kaza bu sabah itibari ile 08. 40’da İtalya’nın Ravenna limanında meydana geldi. Limana yanaşmak için aldığı talimat ile manevra esnasında başka bir gemi gemimize makine dairesinin kıç tarafından vurması sonucu gemimiz 20 dakika içerisinde çok ani bir şekilde, hava şartlarının da çok kötü olması nedeniyle batmıştır. 11  personelimiz vardı. Bunlardan 5 tanesi kurtarıldı. Şu anda hastanedeler. Durumları gayet iyi. 2 tane cenazemiz var maalesef. Bütün uğraşlar geride kalan personeli kurtarmak üzerine. Biz de üzgün bir şekilde geride kalan 4 kişinin iyi haberlerini bekliyoruz. Gemimiz İskenderun’dan 3 bin ton barit madeni yükledi. Bunun bin 500 tonunu İtalya’nın Salerno limanında boşattık . Geri kalan bin 500 tonunu da Ravenna limanında boşaltmak üzere dün sabah itibari ile gemimiz limana vardı, demirledik. Bugün itibari ile de liman dolu olduğu için yanaşma talimatı bugün sabah itibarı ile verildi. Olayda bu saatlerde vuku buldu zaten. Kaybettiğimiz personellerimizin ailelerine başsağlığı diliyorum. Geride kalanlara Allah sabırlar versin. 4 personelimizin de bulunması için herkesin duasını bekliyoruz."