Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde terör eylemlerinin artmasıyla birlikte birçok doktor, can güvenliği endişesiyle istifa ederek devlet hastanelerindeki görevlerini bıraktı.

Bunun son örneği Şemdinli’de yaşandı. Terör olaylarından önce hastanede 9 uzman doktor olmak üzere 50 personel görev yapıyordu. Son 3 ay içinde 8 doktor istifa ederek ayrıldı. Çalışan personel sayısı ise 50’den 10’a kadar düştü.



Şemdinli Devlet Hastanesi Acil Servis Hemşiresi Fidan Demir yaşananları şöyle anlattı: “Ağustos ayından önce hastanemizde üroloji, çocuk hastalıkları servisi, genel cerrahi, diş hastalıkları, kadın doğum, kulak - burun - boğaz, diş polikinliği, göz hastalıları ve ortopedi uzmanları hastenede hizmet veriyordu. 


 
GENEL CERRAH KALDI

 
Hastanede 50 sağlık personeli vardı. 9 uzman doktor, 7 hemşire ve 3 pretisyen doktor görev yapıyordu. Terör olayları başladığında ilk önce ortopedi servisinin doktoru görevden ayrıldı. Daha sonra sırasıyla üroloji, kadın doğum servisindeki doktorlar ve hemşireleri ayrıldı. En son iki gün önce gerçekleşen patlamayla birlikte çocuk hastalıkları ve kulak - burun - boğaz doktoru diş hekimi hastaneye gelmedi. Şu an sadece genel cerrahımız çalışıyor. Ayrıca 2 hemşire ve 3 pratisyen hekim ile hizmet vermeye çalışıyoruz. Çok ağır olmadığı müddetçe hastalar da gelmiyorlar. Geldiklerinde ise başka hasttaneye sevk ediyoruz.”