3 aşamalı sınav maratonu 22-23 Haziran 2015'te Emniyet Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen sınavlarla start aldı. Komiser yardımcısından 3. sınıf emniyet müdürüne kadar 7 bin 830 emniyet mensubu, bir üst rütbeye terfi edebilmek için sınava girdi. 

MÜLAKAT ÇOK ÖNEMLİ 

İlk sınava giren aday polisler geçtiğimiz günlerde ise mülakata alındı. Sınavlarda her iki puanın aritmetik ortalamasına göre değerlendirme yapılsa da mülakatta 50 puanın altında not alan adaylar direkt elendi. 3217 aday bir sonraki sınava girmeye hak kazandı. Elenen 4613 adaydan büyük bölümünün paralel devlet yapılanması ile irtibatlı oldukları gibi bir de mesleki açıdan bir üst rütbeye yükselme yeterliliğine sahip olmadıkları belirtildi. Mülakatları Emniyet Teşkilatı'nın en başarılı isimleri arasından seçilen birinci ve ikinci sınıf emniyet müdürlerinin gerçekleştirdiği öğrenildi. İki sınav ardından son olarak bu hafta sonu hizmet içi EĞİTİM sınavı gerçekleştirildi. Bu sınavda elli ve üzerinde puan alan personel başarılı sayılacak. 

KOMİSYON

Ardından 11 kişiden oluşan Emniyet Müdürlüğü Rütbe Terfi Komisyonu'nun kararını bekleyecekler. Komisyon, terfi edecek personelin bulunduğu rütbedeki performans puanı, başarı ve üstün başarı belge bilgilerini, mesleki bilgi, beceri ve davranışları ile geçmiş hizmetleri, bulunduğu rütbede adli ve disiplin soruşturma ve ceza bilgileri ve sınavlar sonucunda elde ettiği başarı durumlarını dikkate alacak. 

TAŞDEMİR BAŞARILI 

Emniyet Genel Müdürlüğü, özellikle emniyet amirliğinden emniyet müdürlüğüne terfi isteyen adayları ince eleyip sık dokuyor. 1940 emniyet amiri mülakatta geçer not aldı. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde paralel yapı ile mücadelede etkin rol alan emniyet amiri Özgür Taşdemir'in de başarılı adaylar arasında olduğu öğrenildi.