Tahşiyecilerin evinde bulunan, üzerinde polisin parmak izinin çıktığı el bombası ile aynı serideki bombalarla PKK’nın yaklaşık 20 ilde saldırı yaptığı belirlendi. Savcılık, ‘bombaların bulunması ile ilgili şüpheler’ olduğuna dikkat çekmişti.

BİR ÇOK SALDIRIDA KULLANILMIŞ

Davanın delil klasörlerinde, ‘Tahşiye grubuna yönelik aramalarda elde edilen bombaların’ derinlemesine araştırılması yapıldı. Tahşiye grubunun ‘bize ait değil' dediği, üzerinde arama yapan polislerin‘parmak izinin bulunduğu’ bu bombalarla aynı seri numarasına ait olan bombaların, birçok saldırıda kullanıldığı tespit edildi.

‘Tahşiyeciler grubuna yönelik’ soruşturmada ‘sahte delil üretmek' iddiasıyla ilgili soruşturmayı yürüten Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcılığı; Emniyet, Jandarma ve diğer savcılıklara ‘bulunan bombalarla ilgili’ yazı gönderdi.

Savcılık, 'Tahşiye' soruşturmasındaki aramalarda bulunan ‘ y3PTM-8722 seri numaralı savunma tipi el bombası ile farklı soruşturmalarda karşılaşıp karşılaşılmadığını’ sordu.

Bu soruya Hakkâri, Tunceli, Diyarbakır, Muş, Ağrı ve Siirt gibi illerin aralarında olduğu yaklaşık 20 ilin savcılıklarından cevap geldi. Savcılıklar, söz konusu seri numaralı el bombası ile aynı serideki bombaların bölgelerindeki eylemlerde kullanıldığını bildirdi.

İstanbul Savcılığı, bu cevabın ardından söz konusu bombaların kullanıldığı eylemlere ilişkin soruşturma dosyalarını da istedi. 'Tahşiye grubuna kumpas' davasının delil klasörlerine konulan dosyalarda, aynı seri numaralı el bombasını kullanan örgütün PKK olduğu ortaya çıktı. Savcılığa gönderilen dosyalarda Siirt’in Eruh, Hakkâri’nin Şemdinli, Tunceli’nin Mazgirt gibi ilçelerinde asker ve polislere yönelik saldırılarda aynı seri numaralı bombaların kullanıldığı belirtildi.

BOMBALAR AYNI YERDE ÜRETİLMİŞ

El bombalarının aynı seri numarasına ait olması, bu bombaların aynı yerde ve aynı dönemde üretildiği anlamını taşıyor.