Operasyonun yayılan yanıltıcı bilgiler sonucunda Bediüzzaman'ın talebelerinden merhum Mustafa Sungur'un oğlunun da aralarında bulunduğu gruba yönelik yapıldığı ortaya çıktı. Operasyonda gözaltına alınanların Paralel Yapı ile hiç bir bağlantısı olmadığı anlaşıldı. Gelişme sonrası Ankara, Azeri makamlarını uyararak yanlışlığın giderilmesini istedi. Azeri güvenlik birimlerinin tuttuğu isimler arasında merhum Mustafa Sungur'un oğlu Nurullah Sungur'un da bulunduğu öğrenildi.

Konu ile ilgili Ak Parti Amasya Milletvekili Said Yüce, bir açıklama yaparak gelişmelerle ilgili bilgi verdi.

YANLIŞ ANLAMA VE YÖNLENDİRME SONUCU YANLIŞ ADRESE BASKIN

Said Yüce, Türk basınında da gündeme gelen operasyonla ilgili, "Azerbaycan Bakü'de maalesef yanlış anlama ve yönlendirme sonucu Azerbaycan emniyet birimleritarafından Risale-i Nur okunan evlere baskın yapılmıştır.

Söz konusu evlerden Azeri vatandaşlarla beraber Türkiye'den misafir olarak giden Türk vatandaşlar da bulunmaktadır. Risale-i Nur eserleri Türk makamları yakinen bilindiği gibi yasak olmayan eserlerdir. Ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından da basılmaktadır.

CUMHURBAŞKANLIĞI AZERİ MAKAMLARINI UYARDI

Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan da Azeri makamlarına bu eserlerin suç teşkil etmediğini ve okuyucularının da bulundukları her yerde asayiş ve güvenliği temin eden iyi insanlar olduklarını belirtmişlerdir." dedi.

"PARALEL YAPI İLE İLGİLERİ YOK"

Operasyonda gözaltına alınanların Paralel Yapı ile hiç bir ilgileri olmadığını da vurgulayan Yüce sözlerini şöyle tamamladı; "Şunu da belirtmek isterim ki, söz konusu emniyet müdahalesinde gözaltına alınan arkadaşların hiç bir şekilde Paralel Yapı ile ilgileri yoktur. Üstelik içlerinde Bediüzzaman Hazretlerinin talebelerinden merhum Mustafa Sungur'un oğlu Nurullah Sungur da bulunmaktadır. Ne yazık ki Paralel Yapı'ya mensup kaynaklar Türkiye'de olduğu gibi başka ülkelerde de kamuoyunu ve ilgili makamları yanıltıcı bilgiler yaymaktadırlar."

2012 yılı Aralık ayında vefat eden Mustafa Sungur'un Fatih Camii'ndeki cenazesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bizzat katılarak tabutuna omuz vermişti.