Tehdidin, şantajın ve baskının odağı haline gelen paralel yapı, halk nezdinde hiç itibarı kalmamış olmasına rağmen, hala kendine karşı gelenleri yok etme eğiliminden vazgeçmiş değil. 

DOĞAL AFETLER VE KAZALAR ÜZERİNDEN İTİBAR SUİKASTİ

Yalan ve iftiralarla insanlar, kurumlar hatta siyasi partiler hakkında kara propaganda yapmaktan çekinmeyen paralel yapı, kazaları ve doğal afetleri bile şantaj aracı haline getiriyor. 

Soma ve Ermenek'te yaşanan maden kazalarından hükümeti ve hatta hükümete oy verdiği için vatandaşı sorumlu tutan örgüt, Karadeniz'de fındıkların, Malatya'da kayısının yanmasını da yine AK Parti'ye oy verdiğinden dolayı, halka verilmiş birer ceza olarak göstermişti. 

KAZAYI FIRSATA ÇEVİRECEK KADAR GÖZLERİ DÖNDÜ

Twitter'da çok etkili olduğu bilinen paralel örgüt bu kez de, bir otobüs firmasını hedef aldı. Firmanın iki otobüsü sabah saatlerinde feci bir kaza yapmış, otobüsün sürücüsü dahil 7 vatandaş hayatını kaybetmiş, 40 vatandaş da yaralanmıştı. 

TOP SAKAL ÇETESİ DEVREDE

Bu olay üzerinden paralel örgütün trolleri harekete geçti ve firma aleyhinde yoğun bir kara propaganda başlattı. Kampanya Twitter'da TT listesinde üst sıralarda yer aldı. Twit atanlar arasında paralel örgütün üst düzey tetikçilerinin olması da dikkat çekti. 

PARALEL O FİRMAYI NEDEN HEDEF ALDI?

Paralel örgütün söz konusu firmayı hedef alma sebebi ise çok açık. Firmanın sahibi Galip Öztürk, 17-25 Aralık darbe girişiminin ardından televizyon kanallarına ve gazetelere paralel örgüt aleyhine röportajlar vermiş, kendisine yapılan şantajları anlatmıştı. 

HİMMET VERMEYİ BIRAKINCA HAPSE ATTILAR

Öztürk, örgüte uzun süre "himmet" verdiğini, ancak bir süre sonra kendisinden istenen rakamların milyonları aştığını, bu rakamları ödemeyeceğini belirttiğini, bunun üzerine de savcıların kendisi aleyhine harekete geçtiğini, olmadık suçlamalara maruz kaldığını, cezaevine atıldığını anlatmıştı. 

Galip Öztürk'ün firması aleyhine Twitter'da başlatılan linç kampanyasını Samanyoluhaber.com'un ve paralele ait bazı merdiven altı sitelerin haberleştirdiği de dikkatlerden kaçmadı.