İzmir’deki Casusluk Davası’nda yargılananlar aleyhine sahte deliller ürettikleri iddiasıyla gözaltına alınan FETÖ zanlılarının soruşturmasında örgütün kurduğu tezgah gün yüzüne çıkıyor. Paralel Yapı’nın, TSK’da planladığı tasfiye için kurgulandığı anlaşılan Pandora’ya yüksek teknolojiyle yüklenen terabaytlerce yalan bilginin kaynağının Pensilvanya olduğu öğrenildi. Pandora kodlu hard diske verilerin yüklenmesinden sonra İzmir’e yollandığı ortaya çıktı. Verilerin nasıl yüklendiği ile ilgili yapılan incelemede bir çok dosyanın suç tarihinden öncesine ait olduğu anlaşıldı. FETÖ polisleri soruşturmada 2011 yılında işlendiğini iddia ettiği bazı suçlamaların, 2010 yılında “Pandora” kodlu hard diske kaydedildiği belirlendi. İftira ve sahte delillerle dolu Pandora’da bulunan askeri, bürokrasi ve iş adamlarıyla ilgili bilgiler Paralel Yapı tarafından, devlet imkanları kullanılarak hazırlandıktan sonra, yine aynı örgüt üyeleri tarafından farklı kanallar kullanılarak önce Paralel Yapı’nın Pensilvanya’daki veri bankasına aktarıldı. Daha sonra Casusluk Operasyonu’nda kanıt oluşturulması için  İzmir’e taşındı.

GÜLEN TALİMAT VERDİ

Savcılık, İstihbarat ve KOM şubelerinde görevli polislerin, görevden el çektirilmeden önce Casusluk operasyonuyla ilgili tüm LOG kayıtlarını sildiğini ve hard diskleri de yanlarında götürdüklerini tespit etti. Casusluk Davası’nın dayanağı olan Pandora kodlu hard diskin Pensilvanya’da, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in talimatıyla oluşturulduğu bildirildi.

KOD ADI: TESTİ

İzmir merkezli Paralel Yapı operasyonunun fezlekesinde, kamuoyunda “Casusluk Davası” olarak bilinen “İzmir Gizli Bilgi ve Belge Bulundurma” soruşturmasına örgüt üyelerinin, Fetullah Gülen’in “Kırık Testi” kitabından esinlenerek “testi” kod adını verdiği yer aldı.