İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu, kapatılan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla başlatılan kampanyaya destek veren Oyuncu Jülide Kural, Yönetmen İlham Bakır ile Gazetenin Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya hakkında 7,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu, kapatılan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla başlatılan "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasına katılan oyucu Jülide Kural, yönetmen İlham Bakır ile gazetenin Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya hakkında iddianame hazırladı. Bakır, "örgüt propagandası yapmak", Kural ve Kızılkaya ise "örgüt propagandası yapmak" ve "örgüt yayınlarını basmak ve yayımlamak"la suçlanıyor. Savcılık iddianamesinde, gazetenin 5'inci sayfasında yer alan "Zulüm olduğu sürece Kürtler direnecek" başlıklı haber içeriğinde genel anlamda HPG'nin propagandasının yapıldığı, HPG'lilerin "gerilla" olarak nitelendirildiği ve cenaze törenlerinin övgü içeren cümlelerle haber haline getirildiği belirtilerek, bu haberlerle örgüt propagandası yapıldığı ileri sürüldü. 
İddianamede, gazetenin 8 ve 9'uncu sayfalarında "Kuzey güneşi Minbiç'in üstüne doğuyor" , "MLKP Rojava ", "YPJ 'Lixelat yaşamını yitirdi" başlıklı haber içeriklerinde MLKP , YPJ ve YPG'nin açıklamalarına yer verildiği belirtilerek, yaşamını yitiren örgüt üyelerinin övüldüğü , örgüt faaliyetlerinin meşru gösterildiği, bu nedenle 3713 sayılı kanunun 6/2 maddesindeki suçun işlendiği ileri sürüldü.