Türkiye böyle dolandırıcılık görmedi. İkna ettiği bazı eski siyasilerle “Önce Vatan Partisi”ni kuran Genel Başkan Hüseyin Demirel’in parti yöneticileri ve esnafa milyonlarca lira borç takıp kayıplara karıştığı öne sürüldü. Kilit vurulan Genel Merkez’in kapısına alacaklı olan tostçu bile “borcunu öde” diye not bıraktı.
"SENİ MİLLETVEKİLİ, BAKAN YAPACAĞIM"
2014 başında kurulan ve Ankara Balgat’ta Genel Merkez açan Önce Vatan Partisi’nin eski Teşkilat Başkanı Ömer Çarklı, Genel Başkan ve bazı parti yöneticilerinin partililer ve vatandaşlardan topladıkları paralarla ortadan kaybolduklarını iddia etti. DYP ve DP’de siyaset yapan Çarklı, Demirel’in kendilerine gelerek “Önce Vatan” adında bir parti kurmayı planladığını ve destek vermelerini istediğini belirterek şöyle devam etti:  “Bize ‘Pram var’ dedi. Meğerse milleti dolandırıyormuş. Seni milletvekili yapacağım, şu yapacağım bu yapacağım diyerek para toplamış. Geçmişte siyasetteki arkadaşlarımı da harekete geçirmiştim. Ama baktık alacaklılar piyasaya çıkmaya başladı.
BİR MİLYAR DOLARIM VAR DEMİŞ
Yarın öbür gün diye diye bekletiyormuş milleti. Biz kendi parasını harcadığını sanıyoruz. Meğer adam 100 bin, 200 bin, 500 bin TL milletten toplamış. Alacaklılar tehditler savunmaya başlayınca kaçıp gitti. Şu anda ortada yok.”
Çarklı, 2015 seçimlerine girmeyi hedeflediklerini ve çalışmaları bu yönde yürüttüklerini belirten Çarklı, Demirel’in önüne gelen herkesi dolandırdığını savundu. Çarklı, “Bir marketçi var evinin yakınında. Adam şimdi bunalımda, intihar edeceğini söylüyor. 500 bin TL para vermiş. ‘Yurtdışında bir milyar dolar param var, bir iki milyon dolar veririm sana’ demiş. Alacaklılar kapıya gelince, telefon edince ‘Ben Başbakan’la görüşüyorum. Bakanla görüşmedeyim’ diyerek her seferinde bir senaryo yazmış” diye anlattı.
Parti Genel Merkezi’nin bulunduğu binada kimsenin bulunmadığı ve kapısının kilitli olduğu belirlendi. Kilitli kapıdaki “Vitamin/Tost” adlı alacaklının, “1 aydır yediğiniz yemeğin parasını bugün yarın diye atlatıyorsunuz. 73.00 TL parayı ödeyiniz lütfen. Yediğiniz yemeğin borcunu ödeyiniz” diye not astığı görüldü.