''Suriye'nin kuzeyinde ilan edilen Kürt Federe Devleti fikri İsrail'den'' diyen Berri, İsrail'in 'Arz-ı Mevud' (Vaadedilmiş topraklar) idealinden vazgeçmediğini vurguladı.

Suriye'nin kuzeyindeki terörün ve istikrarsız bölgenin en çok İsrail'in menfaatine olduğunu ifade eden Berri, ''Kandil ve Kobani'de bulunan terör örgütü yöneticileri Telaviv'den aldıkları teminatla federal bölge ilan ettiler'' diye konuştu.

VERİLEN TEPKİLER GÖSTERMELİK

Washington, Moskova, Avrupa başkentleri ve Birleşmiş Milletler'den gelen tepkileri ''göstermelik çıkış'' olarak niteleyen Berri, ''Uluslararası toplum, Kuzey Suriye'de ilan edilen Kürt federal bölgesinin önümüzdeki dönemde özerk Kürt devletine dönüşmesi konusunda İsrail tarafından ikna edildi'' dedi.
ABD ve Rusya'nın, Kürt federal bölgesi konusunda projeye hizmet edeceğini ve İngiliz kanadının da Suriye'nin Türkiye sınırında ilan edilen Kürdistan konusunda aktif rol oynayacağını belirten General Berri, ''Arap, Türkmen ve Kürt kardeşlerimizle bu bölücü cerayana karşı yeni bir cephe açtık, PKK'nın Suriye kolu PYD ülkemizde amacına ulaşamayacak'' diye konuştu. 

VAADEDİLMİŞ TOPRAKLAR İDEALİ

PYD ardından Demokratik Suriye Güçlerinin en başından bu yana hedeflenen 'bölünmüş Suriye idealinin bir parçası' olarak tasarlandığını kaydeden Berri, ''Şartlar uygun olduğunda ise devlet ilan edecekler. Kürt Federe Devleti bölgesinde şimdiden ABD askeri üssü kuruluyor. Bu üs bir süre sonra İsrail'e devredilecek ve vaadedilmiş topraklar hedefine siyonist devlet İsrail bir adım daha yaklaşmış olacak'' ifadelerini kullandı.

BİZ TUZAĞIN FARKINDAYIZ
Türkiye sınırında 700 kilometreye yakın istikrarsız ve güdümlü Kürt bölgesinin, Suriye'yi bölen büyük tehlike olduğu kadar sınırın Türkiye tarafına yönelik de büyük bir tehdit olduğunu belirten General Ahmet Berri, ''Batılılar; Irak, Türkiye'nin güney doğusu ve Suriye'nin kuzeyinde, İsrail için 'olumlu bölge' halkları için de 'kaos ve şiddet' unsuru yapıların etkin olmasını istiyorlar. Biz bu tuzağın farkındayız. Türkiye, Irak ve Suriye halkları emperyalist iştahın istikrarsızlaştırmak istediği toprakları koruyarak kendi kaderine tayin eden milletler olarak varlığını sürdürecektir'' diyerek sözlerini tamamladı. 

Kaynak : Yeni Şafak