35. Osmanlı padişahı Sultan Mehmed Reşad Han’ın küçük oğlu Şehzade Ömer Hilmi Efendi’nin torununun oğlu olan küçük şehzade Cem Ömer bebek geçtiğimiz çarşamba günü Londra’daki Chelsea and Westminster Hospital’de dünyaya geldi. Babası Şehzade Mahmud Efendi, eşi Genevieve Robson Osmanoğlu ile Londra’da yaşayan Cem Ömer bebek, Osmanlı hanedanının en genç üyesi oldu.

Sultan Mehmed Reşad Han’ın küçük oğlu Ömer Hilmi Efendi 1924 Martında 12 ve 10 yaşındaki çocukları Emine Mukbile Sultan ve Mahmud Namık Efendi ile önce Paris’e gitti. Çocuklarının annesi 1919’da vefat ettiği için mecbur olmamasına rağmen kayınvalidesi Ayşe Hanım da yetim torunlarına bakmak için kendi isteğiyle onlara katıldı. Ömer Hilmi Efendi daha sonra Nice şehrine yerleşti. Ölümüne yakın 1935’te İskenderiye’ye gitti. Oğlu Mahmud Namık Efendi’nin bir Mısır prensesi olan eşi Şehrazad Hanımefendi’den olan tek çocuğu Ömer Abdülmecid Efendi 1941’de İskenderiye’de doğdu. Ömer Abdülmecid Efendi’nin İngiliz ve Jamaika asıllı Beulah Hanımefendi ile kısa süren evliliğinden olan oğlu Mahmud Efendi 1975 Londra doğumlu. Babası gibi Londra’da yaşayan Mahmud Efendi’nin eşi Genevieve Hanımefendi Kanada’da yaşayan İngiliz ve Guyana asıllı bir ailenin kızı. Ömer Abdülmecid Efendi ve oğlu Mahmud Efendi 2011’de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçerek Osmanoğlu soyadını almıştı.

Osmanlı hanedanına mensup, halen hayatta olan 26 şehzadeden en kıdemlisi, Sultan Abdülmecid Han’ın 3. kuşak torunu olan 1924 doğumlu Osman Bayezid Efendi. Yeni doğan Şehzade Cem Ömer Efendi ise Sultan Mehmed Reşad Han’ın 5. kuşak torunu. En yaşlı ile en genç şehzade arasındaki yaş farkı 91.

Yeni doğan şehzadenin soy ağacı şöyle:

"Sultan Mehmed Reşad Han
Ömer Hilmi Efendi
Mahmud Namık Efendi
Ömer Abdülmecid Efendi
Mahmud Efendi
Cem Ömer Efendi".

Hayattaki Osmanlı şehzadelerinin listesi de şöyle:

"Osman Bayezid (91)
Dündar (85)
Harun (83)
Cengiz (76)
Osman Selaheddin (75)
Ömer Abdülmecid (74)
Mehmed Ziyaeddin (68)
Selim (66)
Selim (60)
Orhan (56)
Orhan (52)
Ziyaeddin (49)
Orhan Murad (40)
Mahmud (37)
Osman (40)
Abdülhamid (38)
Abdülhamid Kayıhan (36)
Selim Süleyman (36)
Nazım (30)
Yavuz Selim (26)
Turan Cem (11)
Tamer Nihad (9)
Muhammed Harun (8)
Batu Bayezid (7)
Ziya Reşad Efendi (3)
Cem Ömer Efendi".
Osmanlı hanedanına yeni üye osmanlı,Osmanlı hanedanı,osmanlı hanedanı yeni üye