Milli görüş hareketinin duayen isimlerinden, Avrupa Milli Görüş Teşkilatları (AMGT) Kurucu Başkanı, eski milletvekili ve Saadet Partisi eski İstanbul İl Başkanı Osman Yumakoğulları, uzun süredir yaşam mücadelesi verdiği hastanede hakka yürüdü.

Yumakoğlu'nun cenaze programı ise henüz belli olmadı.

BİTKİSEL HAYATTAYDI

Geçtiğimiz yıl hastanede kalbi duran Yumakoğulları yoğun bakıma alınmış ve bilinci kapalıydı. Yumakoğulları, hastaneye kaldırılırken oksijen verilmemesi sonucu beyni zarar görmüş ve bu sebeple bitkisel hayata girmişti.

OSMAN YUMAKOĞULLARI KİMDİR

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde 1947’de dünyaya gelen Osman Yumakoğulları İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’nden mezun oldu. Beyoğlu Merkez Vaizliği, Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Bursa İlim Yayma Cemiyeti ve Osman Gazi İlim Kültür Vakfı Başkanlığı, Bursa Marmara Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği, Avrupa Milli Görüş Teşkilatları Genel Başkanlığı, Milli Gazete Avrupa bölümü Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Refah ve Fazilet Partilerinden 20. ve 21. Dönem İstanbul Milletvekilliği yaptı. Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı ve Genel İdare Kurulu (GİK) görevlerinde de bulunan Yumakoğulları evli ve iki çocuk babasıydı.