Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek aday gösterilmemesiyle ilgili Twitter hesabından bir açıklama yayınladı.

İşte Gökçek'in o açıklaması:

"Aday adaylığım sürecinde Ak Parti teşkilatımızın katılımı ile gerçekleşen temayül yoklamasında şahsıma verdikleri yoğun destekten dolayı kıymetli AK Parti teşkilat mensubu tüm dava arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Ayrıca yine AK Partimizin yapmış olduğu Sivil Toplum Örgütleri temayül yoklamasında şahsıma vermiş oldukları yoğun desteklerinden dolayı Sivil Toplum Örgütü temsilcilerine teşekkür ederim.
Benim milletvekili adayı olmak istememin nedeni diğer aday adayı arkadaşlar gibi Vatana, Millete ve İnancıma hizmet etmektir. Bu bilinçle çıktığım bu yolda partim diğer aday adayı arkadaşlarımın listeye girmesini uygun görmüştür. Ben onların çıktığı bu kutlu mücadelede listeye girmesem bile sonuna kadar destekçileri olduğumu ve Allah (C.C.) onların yar ve yardımcısı olmasını diliyorum.
Ben kadere iman etmiş bir kişiyim. Aday olsaydım bunun Allah (C.C.) iziyle partimin vesilesiyle olacağını biliyordum. Aynı şekilde aday olamadığım da Allah (C.C.) izni olmadığı için aday olamadığım kanaatindeyim. İnşallah AK Partimizin bu seçimde çok yüksek bir oy oranı ile Anayasa'yı değiştirecek ve Başkanlık Sistemini getirecek bir güce sahip olur. Rabbim bu yolculukta mücadele eden tüm kardeşlerimizin ayağına taş değdirmesin. Allah (C.C.) onların her zaman yar ve yardımcısı olsun."