Dershanelerin kapatılması ve son olarak İstanbul’da 3 bakanın oğlunun da gözaltına alındığı yolsuzluk iddiasıyla yürütülen soruşturma nedeniyle, yaptığı açıklamalar mercek altına alınan Fethullah Gülen, Herkul.org sitesinde yayımlanan sohbetinde 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’a ilişkin anılarını anlattı ve “Özal’ın zehirlenmesi” konusundaki görüşlerini paylaştı.

Gülen, Özal’ın, Hizmet hareketine defalarca kefil olduğunu söyledi. Gülen, 15 Aralık günü yaptığı konuşmanın sonundaki çay sohbeti bölümünde dini faaliyet ve örgütlenmelere sıkı denetim ve bazı durumlarda yasak getiren 163’üncü maddeyi kaldırması dolayısıyla Özal’ı övdü.

Gülen, bugüne de göndermelerde bulunarak, “Birileri başkalarına karşı o ruhu yeniden hortlatmayı düşünüyorlarsa, Merhum’un o mevzudaki o olumlu gayretleri karşısında böyle bir niyet ve böyle bir düşüncenin ne derece bir densizlik olduğunu da doğrudan olmasa bile dolayısıyla ifade etmiş olduk” dedi.

Gülen, sohbetinde "Houston’da ameliyat olduğu zaman merhum Turgut Özal’ı ziyaret etmiştim; sarıldı, hıçkıra hıçkıra ağladı; ‘Ben bu Hizmet’in önemini ve insanlık için ne ifade ettiğini bu çevremdekilere anlatamıyorum!’ dedi, gözyaşlarıyla dert yandı" diye konuştu. Gülen, Özal’ın Orta Asya’da pek çok ülke başkanına “Bu arkadaşlara ilişmeyin; ben bunlara kefilim" dediğini söyledi.

Gülen "400. Nağme: Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve Şehitlik" başlıklı sohbetine şöyle girdi:

"Hazreti Üstad’ın eserlerinde yer verdiği şu mübarek beyan çok önemli bir hakikati ifade etmektedir: 'Ne mutlu o adama ki, kendini bilip haddinden tecavüz etmez.' İnsan için her zaman haddini bilmesi, hatta kâmetinin altında görünmesi çok önemlidir. Her şahıs kendi haddini bilmelidir; ne var ki başkaları için had tayinine girmemelidir; 'Falanın haddi şu kadardır, kıymet-i harbiyesi bu kadardır!' dememelidir."