Sertaç Koç - Ankara 
Dikmen'de geçen cumartesi günü polis ile 2001'de öldürülen "Öksüz Ahmet" lakaplı Ahmet Aramaz'ın yeğeni Bülent Aramaz'ın da bulunduğu grup arasında silahlı çatışma çıkmıştı. Çatışmada Aramaz ölmüş, üçü polis dört kişi yaralandı. Çatışmada Aramaz'ın Rus uyruklu sevgilisi E.K. da yaralanmıştı. Çatışma sırasında Aramaz'ın şoförlüğünü yapan kişi ise olay yerinden kaçmıştı. Aramaz'ın bir süredir polisin takibinde olduğu ve bu ay içinde düzenlenen bir başka operasyondan adamlarının polise kaleşnikofla karşılık vermesi sonucu kurtulmayı başardığı açığa çıkmıştı.

Polise ateş etmemiş

Milliyet'in aldığı bilgilere göre, çatışmada ağır yaralanan Aramaz'ın sevgilisi E.K., önceki gün tedavi gördüğü hastanede kendine geldi. Çatışmada Aramaz'la aynı araçta bulunan E.K.'nın sağ kaşının üstünden girdikten sonra alnının sol tarafından çıkan kurşunla ağır yaralandığı öğrenildi. E.K.'nın kendine gelmesinin ardından polis tarafından ilk ifadesine başvuruldu. E.K.'nın, ifadesinde Aramaz'la uzun süredir birlikte yaşadıklarını, ancak herhangi bir illegal faaliyeti hakkında bilgisinin olmadığını söylediği öğrenildi. E.K.'nın çatışma sırasında polise silahla ateş açtığı yönündeki bilgilerin ise gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.


Çatışma sırasında Aramaz ve E.K.'nın içinde bulunduğu aracın kullanan ve olay sırasında kaçan Aramaz'ın şoförü olduğu öğrenilen kişinin ise aranmasına devam ediliyor. Aramaz'ın şoförünün olay sırasında silahını yakınlardaki bir dükkanın tuvaletine attığı tespit edildi.

Ölümden kurtuldu öğrendikleri ile şaşkına döndü

Ölümden kurtuldu öğrendikleri ile şaşkına döndü

Ölümden kurtuldu öğrendikleri ile şaşkına döndü

Milliyet