Önceki gün kalp krizi geçirerek ölen emekli Çetin Haspişiren'in ölmeden önce ayağa kalkıp ‘Biz Türk milletinin ordusu Gazi Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ dediği ortaya çıktı.
Haspişiren, 28 Şubat sürecinde TSK subaylarına yönelik fişleme operasyonlarında adı geçen komutanlar arasındaydı.

Çetin Haspişiren, balyoz davasından beraat eden emekli Tuğgeneral Ali Aydın'a geçmiş olsun ziyareti sırasında ölmüştü.

Geçirdiği kalp krizi sonucu 72 yaşında hayatını kaybeden Emekli Korgeneral Çetin Haspişiren için Üsküdar’da bulunan Selimiye Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. İkindi namazına müteakip düzenlenen cenaze törenine Çetin Haspişiren’in eşi Süheyla, oğulları Ege ve Fırat Haspişiren’in yanı sıra eski 2.Ordu Komutanı emekli Orgeneral Edip Başer, Tuğgeneral Ali Aydın ve çok sayıda askeri erkân ve yakını katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Emekli Korgeneral Çetin Haspişiren’in cenazesi askerlerin omzunda top arabasına konuldu. Daha sonra Haspişiren’in cenazesi defnedilmek üzere Nakkaştepe Mezarlığı’na götürüldü.

"ALLAH HERKESE ÖYLE BİR ÖLÜM NASİP ETSİN"

Öte yandan Emekli Korgeneral Çetin Haspişiren’in kendi evinde öldüğünü belirten emekli Tuğgeneral Ali Aydın, şunları söyledi:

Aydın, “Bana geçmiş olsun geldi. Ölüme imrenilmez ama ölümü imrenilecek bir ölüm. Ev çok kalabalıktı ve şunu söyledi; Ben bu şeylere hazmedemiyorum çok üzülüyorum dedi. Ben 72 yaşındayım eşime de söyledim her an valizimi alıp arkadaşlarımın yanına gitmeye hazırım dedi. Ayağa kalktı  ‘Biz Türk milletinin ordusu Gazi Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ dedi. Esas duruşa geçti selam verdi oturdu, kalp krizi geçirdi. Mekanı cennet olsun, Allah herkese öyle bir ölüm nasip etsin.”