Erzurum'un Şenkaya ilçesinde PKK'lı teröristlerle girilen çatışma sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Şükrü Şahin’in acı haberi, Eskişehir’de yaşayan ailesine verildi. Oğullarının şehit haberini baba cezaevinde alırken, anne ise evinde öğrendi.

Erzurum'un Şenkaya ilçesinde bir grup PKK'lı terörist ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 2 asker şehit olmuştu. Şehit askerlerden Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Uzman Çavuş Şükrü Şahin’in şehit haberi, askeri erkan tarafından ilk olarak Yenidoğan Mahallesi Birinci Dökümcüler Sokak’ta eşinden ayrı yaşayan annesi Şaziye Şahin’e verildi. Öğrenilemeyen bir nedenden dolayı Eskişehir Açık Cezaevi’nde kalan baba Alişan Şahin’e de oğlunun acı haberi aynı saatlerde yine askeri erkan tarafından iletildi. Acı haberi aldıktan sonra fenalaşan anne ve babayı askerler ve sağlık personelleri telkin etti.

23 SAAT ÖNCE PAYLAŞTIĞI FOTOĞRAFI YÜREKLERİ DAĞLADI

Öte yandan 4 kardeş olan şehit Uzman Çavuş Şahin’in, 23 saat önce Instagram’da paylaştığı asker üniformalı fotoğrafı yürekleri dağladı. Şehit haberini alan ve Eskişehir dışında yaşayan uzman çavuşun kardeşlerinin de haberi alır almaz kente doğru yola çıktıları öğrenildi.

TATİL DEĞİL VEDA ZİYARETİ OLMUŞ

3 ay önce mesleğe başlayan ve 24 yaşındaki şehit Şükrü Şahin’in 20 gün önce Eskişehir’e izne gelerek ailesiyle görüştüğü ortaya çıktı. Şehidin ailesiyle yüz yüze son görüşmesinin bu olduğu öğrenildi.

BABA GEÇEN SEÇİMLERDE BBP’DEN BELEDİYE BAŞKANI ADAYIYMIŞ

Ayrıca şehidin açık cezaevinde kalan babası Alişan Şahin’in de geçtiğimiz yerel seçimlerde Büyük Birlik Partisi’nden (BBP) Eskişehir’in Mahmudiye İlçesi Belediye Başkan Adayı olduğu, ancak yeterli oyu alamayarak belediye başkanı olmadığı belirtildi.
Şehidin annesinin yaşadığı eve Türk Bayrağı da asılırken, Uzman Çavuş Şahin’in cenazesinin yarın öğle namazını müteakip Reşadiye Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği bildirildi.