Anadolu Bulvarı'nın devamı niteliğindeki ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin (ODTÜ) arazisinden geçen yolun açılması çalışmalarına başlandı. Yolu protesto eden bir grup, çevik kuvvet ekiplerinin müdahalesiyle dağıtıldı.

ODTÜ arazisinin bir kısmından geçirilmesi planlanan yolun açılmasını protesto eden bir grup, Yüzüncü Yıl Mahallesi'nde toplandı. Burada güvenlik güçlerine taşlarla saldıran grup, TOMA ve shortland araçlarından yapılan müdahalelerle dağıtıldı.

Ara sokaklara dağılan gruplar, farklı noktalarda tekrar toplanmaya başlayınca polis helikopteri devreye girdi. Polis helikopteri, grupların yerlerini ve toplandıkları yerleri tespit ederek, anında çevik kuvvet polislerine bildirdi. Eylemciler, polisin göz yaşartıcı gazlı müdahaleleri sonucunda dağılmak zorunda kaldı.

Grupların tamamen dağıtılmasından sonra, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait çok sayıda iş makinesi, ODTÜ arazisine girerek, yol açma çalışmalarına başladı.

Kazılarak çıkarılan toprakları ODTÜ dışına taşıyan iş makinelerinin geçiş güzergahında TOMA, shortland ve çevik kuvvet polisleri güvenlik tedbiri aldı.

Bunun yanı sıra, polis helikopteri, çalışmaların engellenmeye çalışılması durumunda, güvenlik güçlerini uyarmak için ODTÜ arazisi üzerinde uçuş yapmaya devam ediyor.