HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, hapisteki PKK lideri Abdullah Öcalan'ın Kobani eylemleri sırasında kendisine gönderdiği mesajı okudu.
Öcalan, HDP'ye "Hükümetle buluşun, çatışma durumunda olduğunuz kesimlerle ilişki kurun "derken, hükümete "seri adımlar bekliyoruz" diye seslendi. Öcalan, hem hükümete hem HDP'ye "inatlaşmalardan uzak durun" çağrısı yaptı.

Kobani protestolarının devam ettiği sırada, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bir basın toplantısı düzenlemiş ve "Dün gece itibari ile sayın Öcalan ile mesaj bağlantısı kurduk" demişti.
Demirtaş, o mesajın tamamını bugünkü HDP Grup toplantısında okudu. 

ÖNCELİK HÜKÜMETLE TEMAS

Öcalan mesajında öncelikle HDP'den hükümetle temasa geçmesini istiyor. Yine HDP'ye, çatışma durumunda kaldığınız sivil toplum kuruluşlarıyla diyaloğa giriniz diyerek, isim vermeden HÜDA PAR ile olan çatışmaların sonlandırılmasını istiyor. Abdullah Öcalan, hükümetten ise seri adımlar atmasını istiyor. Öcalan'ın hem hükümete hem de HDP'ye yaptığı ortak çağrı ise "inatlaşmayı" terk etmeleri.

Öcalan'ın mesajında şu ifadeler yer aldı:

"Son Kobani IŞİD kuşatmasından kaynaklanan şehir olaylarının önünü almak için hükümetle temasa geçmeniz hayatiyet arz etmektedir. Aksi halde önü katliama açık provokasyona yol açmış olacağız. Taraflar dar çıkar bakışlı inatlaşmaları terk etme durumundadır. Bu ortamda çözüm sürecini hızlandırmanın yolu başarınızla orantılıdır. Hükümetten seri adımlar beklemek çok önemli ve hakkımızdır. Başta çatışma durumunda kaldığımız STK’larla diyalogla çözme yöntemi önemlidir. Bu konularda gerekli hassasiyet beklentisiyle, en kısa zamanda görüşmek dileğiyle. Selamlar, Abdullah Öcalan.”