Modacı Barbaros Şansal'ın gözaltına alınmasına ve linç edilmesine neden olan tweetlerin sahte olduğu ortaya çıktı. Şansal'ın avukatı Bolaç, Şansal'ın sağlık durumu hakkında bilgi verdi ve savcılığa sevk edildiğini söyledi.

Modacı Barbaros Şansal, Reina katliamından sonra attığı iddia edilen tweetler nedeniyle Kıbrıs’tan sınır dışı edildi ve geldiği İstanbul’da havaalanında gözaltına alınırken saldırıya uğradı. Şansal, emniyette verdiği ifadesinde paylaştığı videonun yanlış anlaşıldığını söylerken, kendisine atfedilen tweetleri atmadığını söyledi, çelişkilere dikkat çekti.
SAHTE EKRAN GÖRÜNTÜLERİ
Barbaros Şanal'ın avukatı Efkan Bolaç'ın verdiği bilgilere göre Barbaros Şansal’ın attığı ileri sürülen “İşletmecisi ve tüm çalışanları Alevi olduğu için, Noel baba kılığındaki sünni müslümanlar İstanbul'da silahla insanları taradı! Özeti budur” ifadelerinin yer aldığı tweetler sosyal medyada ekran görüntüsü olarak yayıldı. Şansal’ı ilk işaret eden isimlerden biri olan hükümete yakın televizyon yorumcusu Fatih Tezcan, "Alevi kardeşlerimden mesaj: 40 yıllık Ortaköylüyüz Aleviyiz Reina işletmecisinin Aleviliğini biz bilmiyoruz da bu it nereden biliyor" ifadeleriyle üretilmiş ekran görüntüsünü paylaştı. Tezcan’ın paylaştığı ekran görüntüsüne baktığımızda Şansal’ın attığı iddia edilen tweetler İstanbul Türkiye’den atılmıştı. Ancak Şansal o saatlerde Kıbrıs’taydı. Ekran görüntüsünde tweetin saati olarak ise 00:51 olarak görülüyor ama Reina katliamı saat 01:15’te gerçekleşti. Yine Şansal’a ait olduğu söylenen tweetin ekran görüntüsünde tweetin atılma saati 15:51 konumu da İstanbul Türkiye olarak görülüyordu.


“HEDEF GÖSTERİLDİ.”

Modacı Barbaros Şansal’ın avukatı Efkan Bolaç, Odatv’ye yaptığı açıklamada, Şansal’ın böbreklerine ve yüzüne ciddi darbeler aldığı, vücudunun çeşitli yerlerinde çizikler olduğunu belirtti. Emniyette Şansal’a iki tane ekran görüntüsünün gösterildiğini söyledi. Şansal’ın ifadesinde böyle tweetler atmadığını söylediğini aktaran Bolaç “Tweetlerin üretim olduğu çok açık. Barbaros Şansal atmadığı bir tweet üzerine hedef gösterildi” dedi.
Şansal’a havaalanında saldıranlarla ilgili henüz bir işlem olmadığını söyleyen Avukat Bolaç “Şansal bugün savcılığa ifade verecek. Serbest kalması gerekiyor. Savcılıktaki işlemlerin ardından saldırganlarla ilgili gerekli başvuruları yapacağız” ifadelerini kullandı.
HEP KULLANIYORDU
Şansal'ın yılbaşında paylaştığı videoda kullandığı "Bokunda boğul Türkiye" ifadesi yeni bir ifade değil. Şansal uzun zamandır bu kalıbı kullanıyor. Şansal 2015 yılında Reportare sitesine verdiği röportajda da bu ifadeleri kullanıyordu.

“MİLLİ DUYGULARIMIZA HAKİM OLAMADIK”
Bu arada Şansal'ı uçaktan indikten sonra linç etmeye çalışanların ifadeleri alındı. Linç etmeye çalışanlardan bir TGS çalışanı “Milli duygularımıza hakim olamadık. Bağırdık. Polis kalkanından dolayı da herhangi bir şey yapmadık” şeklinde ifade verdi.
“AYAĞI KAYDI YERE DÜŞTÜ”
Edinilen bilgiye göre olay sonrası ulaşılan Modacı Şansal’ı linç etmeye çalışan bazı personelin ifadelerinde şöyle denildi:
"Uçağı açığa park ettirdik. Daha sonra prosedüre göre ilk önce veya en son indirilmesi gerekiyordu. Kişi ortalarda ekonomide oturuyordu. Yolcuları indirdikten sonra en son aldık. Bu arada polis arkadaşlar diğer yolcuları otobüse almıştı. Uçakta gelirken fiziksel temasta bulunulmuş. Çıkan arbede nedeniyle uçak KKTC'den de rötarlı kalktı. KKTC'den bir polis nezaretinde geldi. Uçaktan aldık. İndirilirken apronda çalışanlar direkt şahsa doğru saldırıya geçti. Polis arkadaşlar da koruma kalkanı yaptı. Şahısta herhangi bir darp yok. Hızlıca merdivenden indirip arabaya yönlendirilirken ayağı kaydı ve yere düştü. Merdivende kaldırıp arabaya getirdik."
12 TGS yer görevlisinin de ifadesinin alındığı öğrenildi.