Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Murat Çetiner, Silopi ilçesinde kendisine 21 Mart 2011 tarihinde tokat atan BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'den mahkeme yolu ile 36 bin 720 lira tazminat kazandı. Müdür Çetiner, kazandığı tazminat ile Şırnaklı fakir öğrencilere hediyeler alıp zarflar içerisinde çocuklara para yardımında bulundu. 
Şırnak Emniyet Müdür Yardımcısı Zeki Güven, Şırnaklı öğrencilerin eğitimi için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyerek, "Şube müdürümüzün, geçtiğimiz yıl almış olduğu tazminatı Şırnaklı öğrencilerin eğitimine harcayacağı şeklinde beyanatı olmuştu. Bugün yine bu kapsamda müdürümüz buraya geldi ve bu vaat ettiği konuyu gerçekleştirdi. Kendisine teşekkür ediyoruz." dedi.

TATSIZ BİR OLAYDI, YAŞANMAMALIYDI

Güvenlik Şube Müdürü Murat Çetiner de 2011 yılındaki olayı 'tatsız bir olaydı' şeklinde niteleyerek, "Olmaması gereken olaydı, ama yaşandı. Ülkemiz bir hukuk devleti. Biz de konuyu yargıya taşıdık ve yargı bu konuyla ilgili bir karar verdi. Tazminat davası açmıştık, kazandık." dedi. Aldığı tazminatı fakir öğrencilerin eğitimine aktardığını anlatan Çetiner, "Daha önce ifade ettiğim gibi bugün bu tazminatı özellikle şehitlerimizin çocukları ve yine desteğe muhtaç Şırnaklı çocuklarımızın eğitimine kullanıyoruz. Şırnak'ın eğitim ve güzellikleriyle anılmasını istiyoruz." diye konuştu.