İZMİT’te bulunan Cengiz Topel Havaalanı’ndaki Deniz Hava Üs Komutanlığı’ndan eğitim için Konya’ya gitmek üzere dün havalandıktan sora Kartepe’ye düşen ve 4 askerle birlikte Sikorsky helikopterde şehit olan Radar Kıdemli Üstçavuş Mehmet Karakaşoğlu Ankara’daki evine ateş düştü.
Çocukları Radar Kıdemli Üstçavuş Mehmet Karakaşoğlu’nun şehit olduğu haberini alır almaz baba Nihat ve anne Leyla Karakaşoğlu  Ankara’dan İzmit’e hareket etti.  Şehit Karakaşoğlu’nun oturduğu Keçiören’deki Adnan Menderes Mahallesi’ndeki sokağa dev bir Türk bayrağı asılırken, evlerin balkon ve camları da Türk bayraklarıyla donatılırken evinin bulunduğu 1040 nolu sokağa ise bir taziye çadırı kuruldu.

Komşuları, şehit olan 30 yaşındaki Karakaşoğlu’nun bekar olduğunu ve engelli bir ablasının bulunduğunu bildirdi.  Bu arada şehitler için yarın saat 09.30’da Kartepe İlçesi’ndeki Cengiz Topel Havaalanı’nda bulunan Deniz Hava Üs Komutanlığı’nda tören yapılacak. Şehitlerin cenazeleri daha sonra memleketlerine gönderilecek.

Deniz Pilot Binbaşı Deniz Akdeniz’in cenazesinin yarın öğleleyin Gölcük Değirmendere’de toprağa verilecek. Deniz Pilot Üsteğmen Çağrı Ceyhan İstanbul Ataköy’de, Radar Kıdemli Üstçavuş Mehmet Karakaşoğlu Kocatepe Camii’nde düzenlenecek törenin ardından Ankara’da, DSA Astsubay Çavuş Ömer Burak Öğüt Eskişehir’de toprağa verilecek.