Hürriyet yazarı Yalçın Doğan, çArşı Grubu üyelerine yönelik darbe girişimi iddianamesinin asıl hedefinin Başbakan Ahmet Davutoğlu olduğunu iddia etti. 
Yalçın Doğan bu iddiasını şöyle gerekçelendirdi: "Aslında bu iddianame Ahmet Davutoğlu'na, a) kendisi fanatik bir Beşiktaşlı, b) geçen yıl Gezi sırasında yabancı gazetecilere ç Arşı'yı övüyor.
Ama, el elden üstün, Gezinin hıncı bitmiş değil. Emir demiri kesiyor, Davutoğlu daha ilk rauntta mindere seriliyor..." İşte o yazı:  

ÇAR$I BİLİMSEL ÇALIŞMALARIN KONUSU

Gezi olayları patladığında Tayyip Erdoğan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ı anyor, hayli öfkeli: "Şu Çarşı'ya sahip çık, nedir bu yaptıkları".
Aynı çArşı bir sivil toplum kuruluşu olarak dünyanın önde gelen üniversitelerinde araştırma konusu.
Bilim ve politika dünyasının ilgi odağı. AKP'nin ilgisi de eksik değil:
- çArşı davası tam on yedi aydır sürüyor, otuz beş kişi tutuksuz yargılanıyor, iddianame yeni açıklanıyor.
- çArşı'nın bazı üyeleri aylardır her hafta imza atmaya karakola gidiyor.
- Bazı üyeleri elli bin lira kefaletle serbest bırakılıyor.
- Durup dururken bir iddianame, silahlı örgüt, darbe, vs, Balyoz ve Ergenekon ve benzeri.

ÜÇÜNCÜ SAVCI 

Balyoz ve Ergenekon benzetmesi boşuna değil, çArşı davasında daha önce iki savcı değişiyor, bu üçüncü savcı. Dün bazı çArşı üyelerini dinliyorum: "Geçen yılki gibi, bu yıl da Beşiktaş üzerine oynamaya başladılar, Beşiktaş'ı kesmek istiyorlar, bize de tahammül edemiyorlar. Oysa, biz şimdi takıma düzgün bir ruh, sosyal faaliyetleri daha yoğun yeni bir oluşum için çalışıyoruz, çArşı'dan daha fazla ses getirecek bir oluşum. On milyon çArşılı var, bu iddianame on milyon insana açılmıştır, çArşı ile hiçbir bağlantısı olmayan iddialar." 
Çimleri ezmeyen, camlan kırmayan çArşı da "yeni Türkiye" palavralanndan nasibini alıyor. Erdoğan "Herkese elimi uzatıyorum" diyor, tokalaşma yerine tekme-tokada devam.

DAVUTOĞLU FANATİK BEŞİKTAŞLI 

Aslında bu iddianame Ahmet Davutoğlu'na, a) kendisi fanatik bir Beşiktaşlı, b) geçen yıl Gezi sırasında yabancı gazetecilere çArşı'yı övüyor.
Ama, el elden üstün, Gezinin hıncı bitmiş değil. Emir demiri kesiyor, Davutoğlu daha ilk rauntta mindere seriliyor.