Nusaybin, Suriye'nin Kamışlı bölgesinin karşısında olduğu için YPG'den de daha kolay destek geliyor.

Sokağa çıkma yasağı ve operasyonun sürdüğü Mardin’in Nusaybin ilçesinde sınır mahalleleri abluka altına alındı. Güvenlik güçleri, hem teröristlerin sınırdan kaçmasını hem de Suriye’den ilçeye gelecek teröristleri engellemeye çalışıyor. Dumanların yükseldiği ilçeden yer yer silah ve patlama sesleri duyuluyor. 

Nusaybin’de teröristlerin kazdığı çukur, kurduğu barikat ve tuzakladıkları patlayıcılar yüzünden 14 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürüyor.

Asker ve polisin katılımıyla yürütülen “Atmaca 7 Nusaybin Müşterek Özel Birlik Operasyonu”nun da tüm hızıyla devam ettiği ilçeden dumanlar yükselirken, yer yer silah ve patlama sesleri duyuluyor. İlçede yasağın ilan edilmesi ile birlikte operasyonu çukur ve barikatların yoğunlukta olduğu Dicle ve Fırat mahallelerinde sıklaştıran güvenlik güçleri, Suriye sınırında bulunan Kışla ve Zeynel Abidin mahallelerini de abluka altına aldı.

Güvenlik güçleri, söz konusu mahallelerde bir taraftan teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyona devam ederken, diğer taraftan hem ilçeden Suriye’ye geçişleri hem de Suriye’den ilçeye gelişleri engellemeye çalışıyor.