Mersin’de vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ı (20) ima eden sosyal medya mesajı üzerine tepki çeken şarkıcı Nihat Doğan hakkında takipsizlik kararı verildi.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca verilen takipsizlik kararında şu ifadeler yer aldı: “Nihat Doğan’ın tweet’i sonrasında ortaya çıkan somut bir tehlike söz konusu değildir. Toplum kesimleri arasında oluşmuş ve ortaya çıkan bir infial, herhangi bir taşkınlık saptanmamış, kamu güvenliğini bozan herhangi bir somut olgu da meydana gelmemiş, dolayısıyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçunun oluşmadığı kanaatine varılmıştır.” 18 kişinin müşteki olarak yer aldığı takipsizlik kararında, suça konu paylaşımın şüpheli Nihat Doğan ile oyuncu Ahu Sungur arasında geçtiği belirtildi. Sungur’un da herhangi bir şikâyette bulunmadığı ifade edildi. Doğan’ın olayın üzüntüsünü belirten paylaşımlarda bulunduğu anlatıldı.


'Genele atılmadı'


Yargıtay ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarına da yer verilen takipsizlik kararında mesajın genele atılmadığı belirtilerek “Şüphelinin Ahu Sungur’a cevap olarak suçu konu paylaşımı yaptığı anlaşıldığından kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi” denildi. (Hürriyet)