İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Gülen örgütünün iş dünyası yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında iki defa yakalanan ve mahkemece serbest bırakılan Nejat Güllü, TUSKON üyeliği nedeniyle gözaltına alındığını ve "Çünkü buraya üye olmasaydık piyasada aleyhimize kampanya başlatabilirlerdi" dedi.
Nöbetçi İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliğince, delil durumunun lehine değişme ihtimali göz önüne alınarak serbest bırakılan Güllü, "Siz örgüte üye misiniz? Neden üye oldunuz? Nasıl yaptınız? Yardımınız oldu mu?' şeklinde sorular soruldu. Biz, zamanında herkes gibi bu TUSKON'a girdiğimizi söyledik" diye konuştu.
İfadesinde TUSKON'dan ayrıldığını söylediği anımsatılan Güllü, "İşte oraya üye olduk ama bu da bizim o zamanki konjonktür içinde. Sonradan biz bunlara istifa ettiğimizi bildirdik. Fakat bu istifamız işleme kondu mu konmadı mı bilmiyorum. Türkiye'de 2009, 2010, 2012 yıllarında bu kuruluş en popüler kuruluştu. Onun için de herkes, bütün iş adamları oraya gitti. Çünkü buraya üye olmayınca piyasada aleyhinize bir kampanya başlatılabilir, bilmem ne yapılabilir" diye konuştu.
Güllüoğlu baklavalarının sahiplerinden Nejat Güllü, "Nasıl bir örgütmüş ki nasıl bir sinsi kuruluşmuş ki bu buralara kadar gelmiş. Bunu yapanların hepsinin Allah belasını versin diyorum." diye konuştu.
Güllü, Türk adaletine güvendiğini mağdur tarafın kendisi olduğunu söyledi. Tamamen kandırıldık diyen Güllü, "Biz bunları rüyamızda görsek inanmazdık. Poliste militan yetiştirilmiş. İşte cumhurbaşkanımızın yaverine kadar çıkmışlar bunlar" dedi.