Bugün Gazetesi'nin 02 Ocak 2015 tarihli nüshasında Nazlı Ilıcak tarafından kaleme alınan köşe yazısında Genel Kurmay Başkanlığı İstihbarat Dairesi Başkanlığınca Tahşiye grubuna ilişkin yapılan çalışmalara istinaden yazılar yazıldığı iddia edilmişti.

SAVCILIK SORDU
İ
stanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Genel Kurmay Başkanlığı İstihbarat Dairesi'nehabere konu olan (Kara Kuvvetlerine hitaben yazılıp isme gönderilen) yazıyı sordu. Daireden gelen cevabi yazıda ilgnç bir detay dikkat çekti. Yazının, 15 Şubat 2012 tarihinde gereği yapıldıktan sonra kayıtlardan çıkartılarak imha edildiği bildirildi.

İMHA EDİLEN BELGE KÖŞESİNDE
Genelkurmay Başkanlığı'nca imha edilerek kayıtlardan çıkarılmış olan bu yazının Nazlı Ilıcak'ta nasıl bulunduğu merak konusu oldu. Genel Kurmay Askeri Savcılığı'nın esrarengiz olay ile ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi. Askeri Savcı'nın Genelkurmay kayıtlarından çıkarılarak imha edilen belgenin Nazlı Ilıcak da nasıl olduğunu araştırdığı öğrenildi.

BARANSU İLE BENZER DURUM

Bilindiği gibi Taraf gazetesi muhabiri Mehmet Baransu'da da 1. Ordu Komutanlığı'ndan çalınmış bazı belgeler ele geçirilmişti. 1. Ordu'da olması gereken belgelerin Mehmet Baransu tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim edilmesi üzerine skandal ortaya çıkmıştı. Mehmet Baransu, 'Devletin güvenliğine, iç veya dış siyasal yararlarına ilişkin belgeleri yok etmek" suçlamasıyla geçtiğimiz günlerde tutuklanarak cezaevine konmuştu. Baransu halen Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunuyor. Hakkındaki soruşturma ise İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca yürütülüyor.

Nazlı Ilıcak "Askeri istihbarat ve Tahşiyeciler" başlıklı yazısında Tahşiye örgütüne yönelik operasyon yapan polislerin gözaltına alınmasına tepki göstermiş ancak örgüt hakkında askeri istihbarat ve MİT'in de raporlar hazırladığını ileri sürmüştü.