AKUT Başkanı ve yazar Nasuh Mahruki,  Kanal A’da  yayımlanan A Politik programında İmkander Başkanı Murat Özer’le tartışmaya girmiş ve “devran dönecek, hükümet vatana ihanetten yargılanacak” demişti. Maruki'nin sarf ettiği bu sözler sebebiyle  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatları “Cumhurbaşkanına hakaret”ten suç duyurusunda bulunmuştu. Hakında soruşturma başlatılan Mahruki, perşembe günü gelmesi için adliyeye çağırıldı. Ancak Mahruki, bir gün önce eşi ve avukatıyla adliyeye gelerek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu Savcısı Murat İnam’a ifade verdi.

“SÖZLERİM ÇARPITILDI”

Savcı İnam’a ifade veren Mahruki, söylediği sözlerin ilk defa kendisi tarafından söylenmediğini belirterek, “Daha önce de Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreteri Albay Ümit Yalım söylemişti. MHP Milletvekili Ümit Özdağ ve bazı gazeteciler de beyanlarında adaların kaybedilmesinin vatana ihanet suçu oluşturacağını söylemişti” dedi. Bir gazeteci olarak anayasal çerçevede görüşlerini belirttiğini söyleyen Mahruki’nin, “Bu olayın çarpıtılması beni rahatsız etti. Söylemediğim şeylerin başka türlü anlaşılmasından ben de rahatsız oldum” dediği öğrenildi.

MAHRUKİ'DEN TEPKİ


Sevk edildiği mahkemeye çıkmak için asansör beklerken gazetecilere kısa bir açıklama yapan Mahruki, “Son derece saçma, Devran değişecek diye bir ifade kullandım diye savcı bey “FETÖ’cü ağzı” diyerek, niyet okuma yaparak mahkemeye yolladı. Devran değişecek FETÖ’cülerin kodu mu ben nereden bileyim. Günlük hayatta kullanılan bir şey. Sonuçta hukuksuzluk döneminde yaşadığımızı bütün Türkiye, bütün Dünya biliyor zaten. Sonuçta bu hukuksuz dönem değişecek. Türkiye evrensel hukuk ilkelerine geri dönecek. Haklı haksız, suçlu suçsuz ayrımı yapılacak anlamında söyledim. Sayın savcı bunun FETÖ’cü ağzıyla kullanılan bir kelime olduğunu söyledi.  Normalde ben Cumhurbaşkanına hakaretle ilgili savunmamı yaptım. Savcı ‘Orası tamam ama şu lafı söylemeseydiniz’ dedi. ‘Ne o’ dedim, ‘Devran değişecek’ dedi. ‘Ne alakası var ki’ dedim, mahalle ağzı sonuçta. Sonuçta Türkiye’nin hukuksuz bir dönemde olduğunu herkes biliyor. Şu zaten hukuksuzluğun ta kendisi şu an yaşıyor olduğum şey. Şimdi mahkemeye gidip ifade vereceğim. İşte devran değişecek ifadesi FETÖ’cülerin kullandığı bir ifadeymiş, sanki kod gibi. Günlük kullanılan bir kelime bu kadar takılmamak lazım. İyi niyet olmadığını düşünüyorum” dedi. 

Mahruki, Twitter’dan yaptığı açıklamada da şunları söyledi: "Savcıya yargının normalleşeceğini kast ettiğim ve savcıya izah ettiğim halde 'devran değişecek' dedim diye Sulh Ceza Hakimliği'nden tutuklama istedi. Savcı Cumhurbaşkanı'na tehdit iddiasına 'devran değişecek' sözüme takılıp FETÖ'cü ağzı diye tutuklama istemiyle mahkemeye sevk etti. Pes!"

Nasuh Mahruki hakkında tutuklama talebi
Nasuh Mahruki hakkında tutuklama talebi