Ramazan Bayramı’nı memleketi Bayburt’ta geçiren Maliye Bakanı Naci Ağbal, Zahit Efendi Mahalle Odası’nda düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Bakan Ağbal, burada kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ile siyasi partilerin temsilcileri ve halka bayramlaştı. Burada bir konuşma yapan Bakan Ağbal, Türkiye ve dünyanın önemli bir dönemeçten geçtiğini belirtti.
Bakan Ağbal, bugün Türkiye’nin sadece PKK ile değil hem PKK hem DEAŞ hem DHKP-C hem de adını sayamayacağı birçok başka terör örgütleriyle mücadele ettiğini ifade ederek, dualarının bu mücadeleyi yapan kahraman askerler, polisler ve korucular için olduğunu söyledi.
Naci Ağbal: Terörle İslam kelimesi asla yan yana gelmez
"CUMHURBAŞKANIMIZ HER ZAMAN SÖYLÜYOR.."
Terörün dünyanın dört bir tarafında ne millet ne ülke tanıdığını ifade eden Ağbal, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan her zaman söylüyor, ’terörün dini, milliyeti olmaz.’ Terör insanlığa karşı işlenen bir suçtur. Terör kelimesi ile İslam kelimesi asla yan yana gelmez. Kardeşlik dini olan İslam’ı herhangi bir şekilde bu iddia ve bu gaye ile ’mücadele ediyorum’ diyen hiç kimse İslam gayreti içinde asla olamaz. İslam’ın böyle bir anlayışa müsaade etmesi mümkün değil." ifadelerini kaydetti.