Bir televizyon kanalında yayınlanan ses yarışmasına katılarak, hem sesi hem de güzelliğiyle milyonlarca insanın gönlünü fetheden, Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu başından yaralanarak Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Mutlu Kaya, 37 gün yaşam mücadelesi verdiği yoğun bakımdan çıktı. Dün servise alınan Kaya’nın durumunun iyiye gittiği belirtildi. Konuya ilişkin İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Kaya’nın ablası Sevil Denizhan, kardeşinin durumunun iyiye gittiğini, ancak bir an önce sağlığına kavuşması için herkesten hem dua hem de yardım beklediklerini belirtti.

Kardeşinin önünde çok uzun bir tedavi süreci olduğunu ifade eden Denizhan, "Şimdi bir bebek gibi. Kısıtlı bir şekilde konuşuyor. Sadece birkaç kelime konuşabiliyor. Yeni konuşmaya başlayan bir bebeğin ‘anne’ demesi gibi ‘anne’ diyor" diye konuştu.

Öte yandan, hastane tarafından konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "Hasta 22.06.2015 tarihi itibariyle yoğun bakımdan çıkarılıp, servis odasına alınmıştır. Genel durumu iyi, şuuru açıktır. Bizimle birkaç kelime ile sınırlı olarak konuşuyor. Yoğun fizik tedavi ve rehabilitasyon sürecinin devamı amacıyla hastamızın fizik tedavi servisine birkaç gün içerisinde nakli planlanıyor" denildi.
Mutlu Kaya yoğun bakımdan çıktı mutlu kaya