Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Sabah saatlerinde kalp krizi geçiren Mustafa Koç, 122 ambulansı ile evine yakın olan Beykoz Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Hastaneye geldiğinde kalbi durmuş olduğu belirtilen Koç'a burada kalp masajı yapıldı.

Hayati tehlikesinin devam ettiği belirtilen Mustafa Koç, ambulansla önce helikopter pistine ardından helikopterle sahibi olduğu Amerikan Hastanesi'ne götürüldü. 

Amerikan Hastanesi'nden az önce yapılan açıklamada, Beykoz Devlet Hastanesi ve Amerikan Hastanesi'nde yapılan ve yaklaşık 4 saat süren müdahalelere rağmen Mustafa Koç'un hayatını kaybettiği belirtildi.

"SPOR YAPARKEN RAHATSIZLANDI"

Mustafa Koç'un tedavisinin sürdüğü sıralarda Beykoz Devlet Hastanesi Başhekimi tarafından yapılan açıklamada Koç'un spor yaparken rahatsızlandığı belirtildi. 

Açıklamaya göre Koç'a ilk müdahaleyi koruması ve spor hocası yaptı.

Mustafa Koç'u Amerikan Hastanesi'ne taşıyan helikopter
Mustafa Koç'u Amerikan Hastanesi'ne taşıyan helikopter

Açıklamada Mustafa Koç'un rahatsızlandıktan sonra hastaneye getiriliş ve müdahale sürecine ilişkin şu bilgilere yer verildi:

"Sayın Mustafa Koç, sabah sporu esnasında fenalaşıp düşmesi üzerine spor hocası ve yakın koruması tarafından ilk yardım desteği almaya başlamış. Acil 112 ekibi çağrılmış. 15 dakika sonra Beykoz Devlet Hastanesi aciline saat 08.10'da ulaştırılmıştır.

Hasta ilk geldiğinde siyanoze, asistoli halinde idi, acilen entübe edilerek resistasyon başlandı. 1 saat sonra Amerikan Hastanesi'nden gelen kendi doktor ekibiyle birlikte, kalp akciğer pompasına bağlanarak saat 10.10 da hastanemizin acilinden ambulansla alınarak helikopterle Amerikan Hastanesi'ne sevki sağlandı."

AİLESİ DE HASTANEDE 

Babası Rahmi Koç ve kardeşi Ali Koç da Beykoz Devlet Hastanesi'ne geldi.

DAVOS'A GİDECEKTİ

Koç bugün Dünya Ekonomi Forumu toplantıları için Davos'a gidecekti.

MİDE KÜÇÜLTME AMELİYATI OLMUŞTU

Fazla kilolarından şikayetçi olan Mustafa Koç, geçtiğimiz mart ayında mide küçültme ameliyatı olmuştu. Başarılı geçtiği belirtilen ameliyatın ardından Koç'un kilosunda düşüş olmuştu.

KOÇ HOLDİNG'DEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Koç Holding'den bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mustafa V. Koç, rahatsızlanarak tedavi altına alınmıştır. Tedavisi devam etmektedir. Gelişmelere ilişkin açıklama yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

1960 yılında dünyaya gelen Mustafa Vehbi Koç, İsviçre'de Lyceum Alpinum Zuoz (1980) ve ABD'de George Washington üniversitelerinden mezun oldu.

4 Nisan 2003 yılından bu yana Koç Holding yönetim kurulu başkanı olan Mustafa Vehbi Koç, Fenerbahçe Spor Kulübü kongre üyeliği ve İstanbul Golf Kulübü'nün başkanlığını da yapıyor.