Mardin İl Jandarma Komutanlığında görevli olan ve ismi henüz öğrenilemeyen uzman onbaşı yıllık iznini alarak memleketi Erzurum'a geldi. Uzman onbaşı,  televizyon vericilerinin tamir ve bakımını yapan bir şirkette çalışan arkadaşıyla muş'un Varto ilçesine bağlı Baltaş Köyüne gitti. İsmi öğrenilemeyen şirket çalışanı Baltaş Köyündeki radyolink istasyonunu kontrol etti. Erzurum'da bulunan şirket merkeziyle, çalışan arasında saat 13.00'da bağlantı kesilince durum jandarmaya bildirildi. Jandarma ekipleri Baltaş Köyü civarında ilk olarak helikopterle arama yaptı. Bir sonuca ulaşamayan ekipler, uzman çavuş ve şirket çalışanının bulunması için çalışmalarına devam ediyor. Yetkililer, olayla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.
VALİLİKTEN AÇIKLAMA... PKK MI KAÇIRDI?

Muş Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, dün saha çalışmasına  çıkan bir uydu personeline ulaşılamadığı bilgisi İl Jandarma Komutanlığı'na  bildirildi. 
 
Ayrıca bu personelin yanında çocukluk arkadaşı olduğu öğrenilen bir uzman onbaşının da bulunduğu ve ikisinden de haber alınamadığının bildirilmesi  üzerine jandarma ekipleri bölgede arama çalışması başlattı. 
 
Açıklamada, "Yapılan çalışmalarda şahısların 18 Mayıs tarihinde  Erzurum'un Hınıs ilçesinden Muş'a saha çalışması yapmak için 25 AV 528 plakalı  araçla yola çıktıkları ve bir daha kendilerinden haber alınamadığı tespit  edilmiştir. Uzman onbaşının Mardin'den izinli olarak Erzurum'a geldiği ve  çocukluk arkadaşı olan uydu görevlisiyle kırsalda radyolink saha çalışmasına  katıldığı anlaşılmıştır. Şahısların PKK terör örgütü mensuplarınca kaçırılmış  olabilecekleri değerlendirilmekte olup ilimiz genelinde bulunmalarına yönelik her  türlü arama, tarama ve yol kontrolü faaliyetleri devam etmektedir" ifadeleri yer  aldı.