Muş’ta ‘teröre lanet, kardeşliğe davet’ yürüyüşü yapıldı. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte ay yıldızlı dev bayraklar açıldı, katılımcılar aynı anda tekbirler getirerek terör örgütü PKK’ya lanet ettiler.
Muş Öğretmenevi önünde toplanan binlerce vatandaşa AK Parti Muş İl Başkanı Namık Ergün ve MHP İl Başkanı Şükrü Demir’de eşlik etti. Teröre tepki pankartlarının açıldığı yürüyüşte ‘şehitler ölmez, vatan bölünmez’ ve ‘vatan sana canım feda’ sloganları atıldı. Muş Belediyesi önünde bir araya gelen binlerce vatandaş teröre durmadan tepki gösterdi. Yürüyüşün tamamlanmasından sonra 81 sivil toplum kuruluşu ve 27 sendika iş kolu adına Tuba Cami İmamı Fecri Yıldırım, basın açıklamasını okudu. PKK’nın sadece Türklerin değil, Kürtlerin de düşmanı olduğunu ifade eden Yıldırım, “PKK sadece Türklerin değil Kürtlerin de düşmanıdır. PKK sadece Türkiye'nin değil ümmetin de düşmanıdır. Kürt hakları konusunda halkı kandırmıştır. Kürt çocuklarını kandırmakta ve kardeşi kardeşe düşman eylemiştir” dedi.
Halkını seven bir örgütün halkına zarar verir mi, diye ifade eden Yıldırım, “Menfezlere patlayıcı yerleştirir mi, şehirlere dadanır mı, evleri altına üstüne getirir mi? Halkını zorluklara maruz bırakmaz. Halkını seven halkı için mücadele eden bir örgüt, halkın refahı için çalışan iş makinelerini yakar mı?” ifadelerini kullandı.
Terörle mücadele şehit olan polis, asker, korucu ve tüm sivil vatandaşlara rahmet dileğinde bulunan Yıldırım, “Şehit olan polis, asker, korucu ve sivil tüm kardeşlerimize Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. PKK ve arkasındaki şer güçlere karşı ayaklanmaya ve burada başlattığımız yürüyüşü sürdürmeye davet ediyoruz. Halk ayağa kalkmadan PKK ve arkasındaki güçler bu bölgede terör estirmeye devam edeceklerdir. Bölge halkına zarar veren bu terör örgütünü ancak halkın kıyamı durduracaktır. Değilse daha birçok kıyametler yaşanacaktır. Yeni Türkiye, güçlü Türkiye için yeniden kardeşliğe, yeniden birlik ve beraberliğe diyor temsili heyet adına en içten selamlıyorum” şeklinde konuştu.
Yapılan basın açıklamasından sonra binlerce katılımcı şehitler için dua ederek olaysız bir şekilde dağıldı.