Kentte olumsuz hava koşulları yüzünden ulaşımın sağlanamadığı 9 köy ve 22 mezranın bulunduğu Üçevler grup köy yolunda, İl Özel İdaresi ekipleri iş makineleriyle çalışma başlattı.

Çalışmaları yerinde inceleyen İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Fesih Çakır, yaptığı açıklamada, ekiplerin 2 bin 500 rakımda karla mücadeleye devam ettiğini söyledi.

Yaklaşık 25 kilometrelik yolun mart ayında 4 kez ulaşıma kapandığını ekiplerin çalışması sonucu tekrar açıldığını anlatan Çakır, şöyle dedi:

"Rakımın çok yüksek olması nedeniyle sürekli olarak fırtına yeniden kapatıyor. Kar kalınlığı yer yer 7-8 metre civarında. Bu, çalışmalarımızı çok ciddi anlamda etkiliyor. Ekiplerimiz zor koşullarda burada yol açma çalışması yapıyor. Ama bütün bunlara rağmen bu bölgede bulunan 9 köy ve 22 mezramızda yaşayan vatandaşımıza ulaşmak ve onlara hizmet götürmek bizim asli görevimizdir. Birkaç güne kadar bu yolumuzu ulaşıma açmayı planlıyoruz."

Üçevler grup köylerine başka yollarla ulaşmanın da mümkün olduğunu anımsatan Çakır, "Buraya alternatif olarak 2 yolumuz daha var. Biri Derecik-Ilıca üzeri. Burası da sık sık kapanıyor. Bir diğeri ise Şenyayla bölgesinden Üçevler'e ulaşım sağlamaktadır. Ancak her iki yolun çok uzun olması nedeniyle vatandaşlarımız bu yolun bir an önce açılmasını istiyor." diye konuştu.