Mümtaz'er Türköne'nin de Aralarında Bulunduğu 12 Kişi Tutuklandı

Zaman Gazetesi'nin eski yönetici ve yazarlarına yönelik soruşturmada Mümtaz'er Türköne'nin de aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklandı.

TUTUKLAMA KARARI ÇIKTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fuzuli Aydoğdu tarafından yürütülen soruşturmada, adliyeye getirilen şüphelilerin tamamı savcılık sorgularının ardından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. İstanbul 3. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Mümtaz'er Türköne, Hüseyin Turan ve Murat Avcıoğlu'nu "Silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan, Alaattin Güner, Şeref Yılmaz, Ahmet Metin Sekizkardeş, Faruk Akkan, Mehmet Özdemir, Fevzi Yazıcı, Zafer Özsoy, Cuma Kaya, Hakan Taşdelen de "FETÖ / PDY Silahlı Terör Örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanmasına karar verdi. Hakimlik, Osman Nuri Öztürk ve Osman Nuri Arslan'ı serbest bıraktı, yurtdışına çıkış yasağı koydu.

6 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, kayyum atanmadan önce Zaman gazetesinde yönetici olan ve çalışan 47 şüpheli hakkında "FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak" suçundan gözaltı kararı alınmıştı. Bu kapsamda daha önce gözaltına alınan aralarında Ali Bulaç ve Şahin Alpay'ın da bulunduğu 6 kişi tutuklanmış, 1 kişi ise serbest bırakılmıştı.